Интернет реклама УБС

06.03.14

Повернення анексованої землі


Koko Suomen kartta vuodesta 1920
Радянський Союз напав на Фінляндію 30.11.1939, домовившись з Німеччиною про розподіл сфер впливу. І хоча фінни створили і протиставили унікальну оборону, незважаючи на багаторазову перевагу СРСР в силі і велику допомогу зброєю, надану союзниками Радянському Союзу, зимова війна і війна-продовження майже знищили Фінляндію, внаслідок людських та економічних втрат.

За напад на Фінляндію Радянський Союз був виключений з Ліги Націй. За Паризьким мирним договором Радянський Союз анексував близько 12 % території Фінляндії, найбільш значуща з них - Карелія. Росія, всупереч ратифікованим міжнародним договорам, продовжує розпоряджатися землями, власники не можуть повернутися до своїх коренів, управління і користування своєю власністю. Це триваюче порушення прав людини підтримує існуючу недовіру до Росії. 25.01.2006 Рада Європи засудила злочини тоталітарних комуністичних режимів .

Близько 70 % фіннів готові до обговорення повернення втрачених територій і 36% за повернення земель. До воєн Карелія була процвітаючою частиною Фінляндії. В даний час з приблизно 1300 Карельських сіл 1000 пустує. На землях Карелії зведені різні споруди для нафтової логістики.

Європа і Росія повинні «знайти» один одного, щоб вижити в глобальній конкуренції. Фінляндія повинна запропонувати Росії взаємовигідне рішення (win-win), яке побудує довіру, створить основу для співпраці та політичної стабільності. Коли Росія поверне захоплені землі і вирішить відшкодувати завдані війною збитки, політичні вигоди будуть для Росії величезні. Повернення територій значно збільшить міжнародні інвестиції і залучення грошей до Росії.

Фінляндія швидко відновить повернуті території в основному за рахунок міжнародного фінансування. Це відразу ж підніме східну Фінляндію на ноги. Повернення спрацює також мотором Фінської економіки. 

Повернення втрачених територій дасть поштовх розвитку Петербурга, Петразоводска і прилеглих до них районів, а також району Печенга. Зосередження як промисловості, так і торгівлі поряд з Петербургом буде приносити користь обом країнам і створить робочі місця для росіян. Центри логістики на Карельському перешийку і в районі Печенга обслуговуватимуть глобальний ринок перевезень. Карелія - це безпечні ворота до Росії.

Економічна зона Балтійського моря отримає вигоди від масштабної спільної роботи. У Балтійського моря з'явиться можливість бути врятованим. Поступово з'явиться справжнє співробітництво між Європою і Росією. Завдяки поверненню територій виникне абсолютно новий рівень співпраці. Повернення Карелії - це каталізатор  який запустить потужний позитивний процес розвитку співробітництва для вирішення більш великих спільних проблем.

Повернення анексованих територій дасть зрозуміти Раді Європи, членом якого є Росія, що Росія на основі доброї волі виправляє несправедливості, вчинені Радянським Союзом. Це величезна користь для всіх - прийти до згоди і втілити в життя спільну роботу, завдяки якій обидві сторони виграють (win-win), і зародиться довіра, яка принесе обопільну вигоду.

Віктор Друг

Немає коментарів:

Дописати коментар