Интернет реклама УБС

30.06.14

Стан українських військ на Сході сьогодні і чи продовжиться АТО?


Останній тиждень РНБО проводить щоденні брифінги з приводу ситуації на території східних областей України, де ведуться бойові дії. Останній на сьогодні відбувся 30 липня о 12.00. 
За словами речника Інформцентру РНБО, Андрія Лисенка, ситуація в гарячих точках невпинно загострюється. Представник РНБО також стверджує, що бойовики роблять спроби розв’язати бойові дії також і в інших регіонах України, зокрема на територію Харківської області. Лави терористичних загонів ввесь час поповнюються, бойовики забезпечуються зброєю та військовою технікою. Так, протягом останньої доби було зафіксовано демонстративних рух військової повітряної техніки РФ в межах кордонів України, а також рух танку в місті Луганськ.
Силами АТО було збито безпілотних літальний апарат «Стрекоза», на якому були відсутні розпізнавальні знаки.
Всупереч тому, що триває перемир’я, протягом останньої доби було здійснено ряд терористичних актів проти цивільного населення як на територій України, так і Російської Федерації, що знаходяться на кордоні з Україною. Так, вчора о 15 годині стався обстріл житлових будівель у Слов’янську під час якого загинуло 2 громадянина України пенсійного віку. Пізніше, о 19.30, стався обстріл посту ДАЇ, що також, на жаль, призвело до смерті 8 мирних жителів. Один з таких терактів стався поблизу Дмитріївки, під час руху колони було підірвано вантажний автомобіль.
За рішенням президента України про припинення вогню, військові АТО на сьогодні не ведуть активних бойових дій, але під час численних нападів з боку терористів, відкривають вогонь у відповідь. За даними РНБО за останню добу бойовики атакували 5 блокпостів АТО під Слов’янськом, а також ще 3 блокпости на Луганщині. Згадані напади було відбито, а станом на сьогодні 12.00 жертв серед українських військових не зафіксовано.
РНБО інформує про ріст опору терористам з боку населення, зокрема у Слов’янську відбулися мітинги проти терористичної діяльності бойовиків. Щоправда, цей мітинг було жорстоко розігнано бойовиками, які застосовували зброю проти мирних протестуючих. Андрій Лисенко також стверджує, що затриманих учасників мітингу було примусово відправлено вести роботи з укріплення оборонних споруд міста.
Не зважаючи на такі бурхливі події у східних регіонах України, рішення про відновлення АТО ще не прийнято. Речник РНБО анонсував рішення президента України, Петра Порошенка, з цього питання на сьогодні, 30 липня, до 22.00. На питання про власну позицію РНБО, офіційний речник коментаря не дав, пославшись на те, що власну позицію має кожен військовий, але рішення такого роду не належить до компетенції РНБО.
Тетяна Чернуха


Немає коментарів:

Дописати коментар