Интернет реклама УБС

29.08.14

Вчити солдата по максимуму треба тому, що необхідно на війні

Вчити солдата треба тому, що необхідно на війні! 15-го березня 1942 го року маршал бувшого Радянського Союзу Г. К. Жуков видає спеціальний наказ про ставлення до особового складу, що починається словами: «В арміях Західного фронту за останній час створилося абсолютно неприпустиме ставлення до збереженняння особового складу. Командарми, командири з'єднань і частин, організовуючи бій, посилаючи людей на виконання бойових завдань, недостатньо відповідально підходять до збереження бійців і командирів. Ставка за останній час Західному фронту дає поповнення більше інших фронтів в 2-3 рази, але це поповнення при недбалому, а іноді злочинному ставленні командирів частин до заощадження життя і здоров'я людей неприпустимо швидко втрачається, і частини знову залишаються в некомплекті ».

Науково обгрунтовані відсотки втрат в армійській наступальної операції залишимо і поговоримо про те, як їх понизити! Вантаж 200 має свою незаперечну правду по зростаючій лінії військових звань і посад, а також і родів, видів ЗС. Ось про саму низову складову - солдат-сержант піхоти і поговоримо!

Що необхідно зробити, щоб показник втрат особового складу знизився, іншими словами, менше на полі бою гинули б солдати? Відразу відкидаємо навчання проти сомалійських піратів і міжнародних терористів в хатинці, блокованій двома мотострілковими бригадами, стратегічною авіацією, 3 субмаринами і спецназом ГРУ.

Що необхідно зараз різко активізувати по лінії індивідуальної підготовки наших мотострільців реально, а не на папері, щоб надалі успішно протистояти любій армії:

Вогнева індивідуальна підготовка - це коли боєць впевнено вражає ціль з особистої і допоміжної зброї, а також впевнено з вогневих засобів підрозділу. Грамотне обладнання вогневої позиції по всій сітці рельєфу і пір року. Вміле володіння всіма типами гранат. І не треба жаліти на це патронів! Типу постріляв перед присягою і вистачить з тебе! Продумати нагородні відмітні знаки (нашивки) за виконання нормативів «на відмінно» з видачею посвідчень, за типами озброєння. Впевнене орієнтування по цілевказівкам і схемі вогню. Знання вогневого ураження противника в полі, лісі, гірничо-пустельній місцевості, в місті. Поразка цілей вночі і в особливих умовах. Злагоджені дії на полі бою у складі підрозділу і в бойових групах.

Індивідуальна медична підготовка - питання важливе, часто визначальне грані життя і смерті і суттєво впливає на відсоток втрат у війні! На даний момент наш солдат вельми туманно ознайомлений навіть з первинними військово-медичними діями по виведенню з больового шоку, зупинки венозної та артеріальної крові, первинної обробки зони опіку, обробки ампутіровано- рваних ран кінцівок, зашивання різаних ран і дій з нормалізації та попередньої підготовки ран рівня груди-живіт, по видам стабілізованих уколів. Терміново необхідно приступити до промислового випуску індивідуально медичного комплекту з блоками по видам травм і поранень (первинному хірургічному блоку особливу увагу), систем переливання крові. Чому тільки на війні ми бачимо фото солдатського автомата, де на прикладі намотаний медичний джгут? Кожен солдат повинен твердо знати основні типи накладання медичних пов'язок і фіксування їх - це ті дорогоцінні хвилини, коли стоїть питання життя і смерті нашого солдата, сержанта і офіцера !!! Військово-медичну підготовку солдатів на особливий контроль! Пункт про комплекс заходів по лінії гігієни в польових умовах, для солдата я б виділив окремо, як мовиться, хороший туалет і умивальник в стаціонарі і навіть освіжувач повітря варто, так чому на війні відразу воші і замурзані солдати? Особливий відмітний знак (нашивка) за відмінні знання з військово-медичної підготовки!

Індивідуальне і впевнене володіння різними системами зв'язку - в сучасній війні роль зв'язку важко переоцінити - управління боєм і є його основа! Володіння системами радіозв'язку підрозділів суттєво збільшує шанси на перемогу. Радіотренування імітації бою, відмінне володіння діапазоном-частотної зміни каналів і позивних, вміння чітко і в короткі терміни розібратися в позивних і не створити хаос в ефірі, це передумови до злагодженої роботи солдат на полі бою! Кодування своїх дій в усіх видах бою і, звичайно, модифікація цифрового зв'язку у військах, їх зберігання та зарядка в польових умовах і є одна із запорук нашої перемоги! Подальша модифікація від перешкод закритих систем зв'язку в ланці взвод-рота-батальйон-бригада. Знак (нашивка) за відмінне володіння системами військового зв'язку!

Військова топографія - для солдата зараз на рівні анекдоту. Старенька на призьбі в селі, інший старенькій: «Дивися, Іванівна, військові їдуть, карту розгорнули - зараз дорогу питати будуть!" Якщо з горем навпіл топографічні знаки відсотків 35 подужує, то про тактичні військових з обстановкою промовчу. Системи координат і роботу в них наш солдат не знає майже, якщо ще говориш з ним про систему географічних координат, щось белькоче, якщо в школі добре вчився, а питання на рівні системи плоских прямокутних координат, полярних і біполярних координат викликають у нього сором'язливу посмішку. А номенклатура, вимір відстаней, визначення ухилів і площ, побудова дирекційних кутів, цілевказування від умовної лінії, визначення взаємної видимості точок, визначення кута укриття викликають задум на обличчі! Особливо хочу відзначити орієнтування на місцевості, рух по азимутах і робота з найпростішим магнітним компасом. Все це треба знати солдату твердо і впевнено на війні! Особливий знак (нашивка) за відмінне знання військової топографії!

Рукопашний бій - «Людина тільки раз в житті офіційно стає звіром, і навіть страшніше його - це в рукопашній сутичці на війні! »Дуже важлива складова бойової підготовки мотострільців, про яку майже забули. Удар прикладом, коли! Захист від удару ножем зверху, знизу - от і все !!! Так! Мотострілець - НЕ ніндзя і не спецназівець, але це і не гарматне м'ясо, щоб його обмежувати банальним набором рукопашного бою. Пора вже нарешті повернуться в цьому питанні обличчям. Одних тільки ударів ножем більше 20 (основних), смертельних ударів менше, але теж вистачає. Прийоми з піхотною лопатою, больові захвати, захвати на удушення, на перелом, підсічки і звільнення від захватів противником. Є армійський рукопашний бій, є бойові прийоми, системи рукопашного бою спецназу, все є, але наш солдат цього не знає, принаймні це не відпрацьовано до автоматизму. На прохання рядовим, показати бойові пози роботи з ножем (його тримання та удари верхній, нижній, бічний, а також перехоплення і кидки), точки удару по контуру людини, удари автоматом, лопаткою або блокування ударів противника, вихід з-під удару, правильне падіння - працюють одиниці і то, як правило, колишні спортсмени силовики. Не треба панікувати, мовляв, убивць приготуємо (а власне, ми що, садівників в армії готуємо?), Зараз в Інтернеті і книжках на прилавках про це інформації і без нас предостатньо. На війні це необхідно? Так. А значить готувати серйозно і щодня! Особливий відмітний знак на форму солдату (нашивку) за відмінне володіння прийомами рукопашного бою!

Я ніколи не сумнівався в нашому солдатові, солдатові кмітливому і метикуватому, бешкетному і хитрому, сильному духом і безстрашному, солдатові працелюбному і витривалому, солдатові, вірному своїй присязі!

Дайте йому ще ці 5 пунктів, дайте реально, а не на сторінці журналу бойової підготовки та бланку розкладу занять в розташуванні роти, дайте! І наша армія стане не просто непереможною, вона стане армією, шанованої в світі, а значить, і далі у нас буде мир! Мир, заради якого й існує наша армія!

PS. Не будемо також забувати щодня про:
1. Тактичну підготовку.
2. Технічну підготовку.
3. Інженерну підготовку.
4. Стройову підготовку.
5. Загальновійськові статути.


Олександр Майстренко

Немає коментарів:

Дописати коментар