Интернет реклама УБС

14.11.14

Кінофестиваль "Московська прем'єра в Ризі"

Вид на Ригу
У культурно-діловому центрі "Дім Москви" (МКДЦ) в столиці Латвії в п'ятницю починається фестиваль російського кіно "Московська прем'єра в Ризі". Глядачам будуть представлені картини російських режисерів, а також відбудуться творчі зустрічі.

Як повідомляють організатори, цього року відкриття кінофестивалю присвячено 90-річному ювілею "Мосфільму". У зв'язку з цим "Будинок Москви" підготував документальний фільм і виставку фотографій про найбільшу кіностудії в Європі.

Крім того, на урочистій церемонії відкриття кіноогляду відбудеться зустріч з відомим режисером Сергієм Соловйовим. У Ризі він представить свій фільм "Ніжний вік", що завоював численні призи кінофестивалів. Ця картина про любов заснована на реальних долях і фактах, в ній звучить музика Бориса Гребенщикова. Завершиться церемонія концертом московської групи "Акапелла Експрес".

У програму фестивалю увійшли такі стрічки, як "Білі ночі листоноші Олексія Тряпіцина" Андрія Кончаловського, "Піддубний" Гліба Орлова, "Вісімка" Олексія Учителя, "Авантюристи" Костянтина Буслова, "Кухня в Парижі" Дмитра Дяченка та картина "Важко бути богом" , яку Олексій Герман знімав більше 10 років. Також буде показаний мультфільм Катерини Михайлової "Повернення Буратіно".

Також буде представлена ретроспектива фільмів відомих російських режисерів. До ювілею Ролана Бикова в "Будинку Москви" покажуть фільм "Опудало", Михайла Лермонтова - картину "Герой нашого часу", Сергія Соловйова - "Сто днів після дитинства".

Завершиться тижневий кіномарафон 21 листопада концертом "По хвилі моєї пам'яті" ансамблю "Лийся Пісня".

Аліна Дергачова

Немає коментарів:

Дописати коментар