Интернет реклама УБС

18.12.14

Комбат «Миротворця» Андрій Тетерук: «До війни повинен готуватися кожен з нас»

Андрій Тетерук - командир батальйону «Миротворець», який разом з іншими батальйонами був в оточенні в Іловайську. Після прориву з'явилася інформація, що комбат загинув, але згодом Арсен Аваков це спростував.

До Іловайська в батальйону не було втрат, хоча в зоні АТО бійці перебувають з травня. Основні завдання «миротворця» - забезпечувати порядок на звільнених територіях. Бійці успішно виконували це в Слов'янську, Дзержинську та інших містах, зачищених від террорістов.У батальйону цікава історія - він складається з колишніх спецпризначенців та ... майданівців, які ще взимку були по різні сторони барикад, а нині воюють разом проти зовнішнього ворога . «Добровольчі батальйони краще мотивовані ідеологічно, тому є найбільш незручним супротивником для російської сторони», - упевнений Андрій Тетерук. Ситуацію, яка сьогодні склалася на сході окреслює лаконічно: «У нас - повномасштабна війна, і відбувається ескалація».
© День

Росія скористалася перемир'ям, щоб забрати «вантаж-200"
Короткочасне перемир'я на сході України, яке тепер, начебто, встановлено, було необхідно для російських військових, щоб забрати тіла своїх численних загиблих.
Про це заявив народний депутат, екс-комбат добровольчого батальйону Андрій Тетерук в ефірі «5 каналу», передає Укрінформ.
«Я думаю, що це короткочасне перемир'я було вигідно лише для того, щоб забрати тіла загиблих, тому що російські спецназівці понесли значні втрати», - сказав він.
Тетерук уточнив, що для взяття донецького аеропорту, наприклад, була залучена краща техніка і велика кількість військ РФ, в тому числі - елітних.
При цьому, екс-комбат висловив переконання, що Україна все ж поступила правильно, погодившись на це перемир'я.
«Ми повинні розуміти, що війна має багато поганих сторін, але ставати звірами і не дозволяти поховати загиблих - це не по-людськи», - зазначив Тетерів.

А. Ясенський

Немає коментарів:

Дописати коментар