Интернет реклама УБС

04.02.15

Виставка «Намальовані картини заметіллю тополиною»

Творчість не має меж.
Останнім часом пух тополі асоціюється у нас лише з чимось неприємним. У когось алергія, комусь просто не подобається тополиний «сніг», який забивається у всі щілини. А давайте подивимось на пух тополі з іншого боку – це ж чудовий матеріал для  різноманітних творчих виробів та картин.
В Київському міському Будинку природи, що знаходиться на вул. Рогнідинська 3,  22 - го січня відкрилась незвичайна виставка під назвою «Намальовані картини заметіллю тополиною». На ній представлено 50 мистецьких витворів , «намальованих» пухом тополі.
Підходячи до першої картини, вже розумієш, що ти прийшов сюди не дарма. Твою увагу захоплює майстерне виконання, завдяки якому навіть не помітно , що малюнок зроблений з пуху. У кожній роботі відчувається душа майстра. Зображені тваринки дивляться ніби справжніми очима. Окрім тваринного світу, на картинах також зображені жанрові сценки, копії картин відомих художників. Технологія виготовлення такої картини не складна. Для цього потрібен пух тополі, який майстрині збирають у червні місяці. Потім його очищують від сміття та зерен. Основою для таких картин служить оксамитовий папір, на якому пух тримається сам, між волосками бархату. На оксамит пушинки наносяться нігтями або пінцетом.
Майстри виготовлення картин з пуху тополі запрошують усіх бажаючих відвідати майстер
- клас, який відбудеться 7 - го лютого. Усі необхідні матеріали будуть надані організаторами, тож з собою треба взяти лиш завзятість і трохи терпіння. Виготовлену власноруч роботу учасник зможе залишити собі, на згадку.
Виставка триватиме до 15 - голютого, з 12:00 до 18:00, щодня, крім неділі та понеділка. Вартість повного квитка – 15грн., пільгового ( школярам, студентам, пенсіонерам) – 7грн.
Квиток дає право відвідати і виставку акваріумних риб, що також проходить у Будинку природи.
Катерина КУПРІЄНКО

Немає коментарів:

Дописати коментар