Интернет реклама УБС

25.03.15

ЄС виділить Україні € 250 млн макрофінансової допомоги у квітні

Євросоюз обіцяє виділити Україні додаткові 250 мільйонів євро макрофінансової допомоги в рамках існуючих програм.Про це йдеться в доповіді, опублікованій на сайті Європейської комісії.."Країна (Україна) отримала 1,36 млрд євро макрофінансової допомоги в 2014 році і має отримати додатково 250 млн євро в квітні 2015 року, програма Міжнародного валютного фонду має бути в силі, а також політичні умови повинні бути виконані", - сказано в ньому .Всі вжиті заходи щодо допомоги Україні можуть бути прирівняні до 11 млрд євро з бюджету ЄС і міжнародних фінансових інститутів, що знаходяться в управлінні ЄС.Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що розраховує на збільшення і прискорення надання макрофінансової допомоги Євросоюзом Україні.

Україна зберегла можливість виплачувати зовнішній борг, а пакет фінансової допомоги країні, що обговорювався - "крихітна сума" у порівнянні з грошима, які раніше виділялися Греції (500 мільярдів Євро вже отримала Греція від ЄС, МВФ і ЄЦБ ), переконана міністр фінансів України Наталія Яресько. Про це вона заявила на пленарній сесії давоського форуму, підкресливши, що інвестори недооцінюють "здатність народу чинити опір труднощам і волю платити за боргами".

Країни "Великої сімки" і "Великої двадцятки" повинні збільшити обсяги фінансової допомоги Україні.Як повідомляє РБК-Україна, про це міністр фінансів України Наталія Яресько заявила в інтерв'ю Financial Times.За її словами, Києву потрібно набагато більше ніж 25 млрд дол. від МВФ та інших країн."Всім важливо зрозуміти, що зараз відмінний час проінвестувати в країну, яка жила і вмирала заради принципів свободи і демократії, за європейські цінності", - сказала Яресько."Я твердо впевнена, що G7 і G20 повинні тепер надавати Україні ще більшу допомогу", - додала вона.За її словами, рішення МВФ виділити в найближчі чотири роки Україна 40 млрд дол. допоможе стабілізувати банківську систему країни, проте ці виплати повинні бути лише першим кроком у наданні фінансової допомоги Києву.

Виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки лютому. Джорж Сорос дорікнув Євросоюз за недостатню допомогу Україні. Європа не допомогла матеріальними засобами Україні, яка близька до фінансового колапсу. У цьому американський мільярдер Джордж Сорос звинуватив Євросоюз."Європа не виконала фінансові обіцянки ... Ви обіцяли допомогти і не допомогли", - дорікнув Сорос європейським лідерам, закликавши "розуміти, що Україна піддається величезній військовій і фінансовій атаці. Вона близька до колапсу ".Сорос також підкреслив, що "Євросоюз ризикує втратити Україну, якщо не будуть прийняті негайні заходи". "Європа може втратити Україну, і ця втрата буде величезною. Хочу попередити, що якщо не будуть прийняті негайні заходи, це відбудеться ", - заявив американець.На його думку, одні лише антиросійські економічні санкції не дозволять українська криза. Обмежувальні заходи повинні йти вкупі з "позитивної допомогою", вважає мільярдер.

А. Мерленко

Немає коментарів:

Дописати коментар