Интернет реклама УБС

11.05.15

Купуй українське! Коли вистачить грошей

На березі Дніпра, у парку «Природа» 10 травня 2015 року відкрився UAre Fashion Fest – фестиваль моди від українських виробників. Захід приурочено до Дня матері – представлена продукція розрахована переважно на жінок.
При вході кожному надають каталог учасників фестивалю, у якому містяться назва та контактні дані кожного бренду. Під білим наметом українські виробники представили стенди з одягом, взуттям та аксесуарами. Окремо представлено зону, де кожній охочій панянці професійний візажист робить макіяж, але, чомусь, косметикою французького виробництва. Також відвідувачі фестивалю мають нагоду ознайомитися з невеликим асортиментом розвиваючою літератури для дітей та посібників із саморозвитку.

Дизайнер українського бренду одягу «Chiefness» Юлія Шуманова розповідає про реалії  виробництва та реалізації текстильних виробів в Україні:
— Ми відшиваємося на фабриках, що знаходяться в Одесі. Оскільки існують моменти розбіжностей та непорозуміння між дизайнером та працівниками; не завжди є можливість співпрацювати з достатньо кваліфікованими кадрами,  ми плануємо розширюватися до рівня власного виробництва, у власній майстерні. Ми хочемо самостійно обирати кадри та мати більше можливості для самореалізації. 

Одна з відвідувачок UAre Fashion Fest, Ірина, наголосила на тому, що подібні заходи повинні з’являтися, але наразі рівень організації залишає бажати кращого:
— Почну з того, що я не бачу тут усі шість активних зон, які були заявлені організаторами, наприклад, лекторії та кіно зони, не бачу також стендів з косметикою українського виробництва. Вважаю, що організатори просто не впоралися із своїм завданням. Наступна проблема – це невідповідність якості одягу українських виробників та цінової політики. Середня ціна предсвленої продукції – 800 – 900 грн, що є нормальною ціною для експорту, але ж ніяк не для розповсюдження в Українів умовах війни та кризи.

Варто зазначити, що подібні фестивалі останнім часом відбуваються усе частіше. Поки що рівень організації таких проектів усе ще не досяг високого рівня. Завдяки фестивалям, присвяченим українському виробникові, можна, по-перше, ознайомитися з брендами, які нешироко рекламуються у рідній країні, по-друге, зрозуміти умови, у яких виробляється український одяг: неможливість мати власні майстерні та брак кваліфікованих кадрів. Але підвищена увага до усього українського, що пропагується як владою так і ЗМІ дозволяє припустити, що перераховані недоліки скоро будуть усунені, а український виробник здобуде більший попит як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.

Катерина Самойленко


Немає коментарів:

Дописати коментар