Интернет реклама УБС

05.06.15

В умовах, коли проти України ведеться війна артилерії, хлопці мусять захищатися технікою 70-тих років – віце-спікер

Як повідомив сайт "Донбасс", сьогодні на передовій бійці воюють технікою в кращому випадку 70-тих років, а про нові види озброєння, яке нібито отримує армія, дізнаються з інтернету, а не від офіційного командування.

Про це за підсумками зустрічі із командуванням сектору “С” та бійцями 128 бригади в зоні проведення АТО, повідомила Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд.

“У зоні ведення бойових дій, під час дводенної поїздки, ми не побачили жодного зразка нової бойової техніки. І це в умовах, коли зараз проти України ведеться війна важкої артилерії, а не піхоти. Хлопці захищаються морально застарілою технікою 70-тих років, і з її ремонтом є чимало проблем”, – зазначила вона.

Віце-спікер наголосила, що майже за рік ведення бойових дій на території України, Уряд досі не налагодив системи безперебійного ремонту та виготовлення військової техніки.

“У мене є прості питання до Уряду, чому нові БТРи та інша військова техніка і зброя, яку ми бачили на параді на День Незалежності, так і не потрапила до хлопців на передовій? Та техніка, що є – швидко зношується, і постійно страждає від артобстрілів, а системи її безперебійного ремонту немає. Бійці самостійно намагаються лагодити її на місці, а з інтернету дізнаються про наявність якоїсь нової зброї, що нібито поступає на озброєння армії”, – наголошує вона.

Парламентар зазначає, що в умовах коли бригада, що тримає лінію оборони на передовій, немає в розпорядженні жодної нової снайперської гвинтівки, не може йти мова про належний опір та захист територій.

Також вирішення, за її словами, потребує питання системного забезпечення лісоматеріалом для належного облаштування бліндажів, які сьогодні захищають бійців від ворожого артилерійського вогню.

“Бійці змушені одночасно воювати та рити землянки, в яких вони живуть. При тому, вони досі не мають поставок лісоматеріалу для настилу бліндажів. Трьохшаровий настил здатен захистити бліндаж навіть при попаданні снарядів. Тобто мова йде про збереження їх життів, а не просто про побут”, – підкреслила парламентар.

Сироїд констатувала, що нинішній рівень забезпечення армії принижує гідність українського воїна.

“Тому сьогодні завданням парламенту є проконтролювати, аби кожна копійка оборонного бюджету була скерована на правдиві потреби військових на передовій. Крім того, кожному депутату час від часу треба їздити на передову, аби бачити реальну ситуацію, та для самоконтролю. Щоби під час розгляду законопроектів тримати в пам’яті очі наших воїнів, і задаватися питанням, чи рішення, які приймаються тут у Києві, не зраджують їх”, – наголосила віце-спікер.

С. Іщенко

Немає коментарів:

Дописати коментар