Интернет реклама УБС

10.06.15

Візит прем'єр-міністра Канади в Україну

Допомога та співпраця є проявом підтримки України та її права як незалежної демократичної країни обирати своє майбутнє, наголосив прем'єр-міністр Канади Стівен Гарпер, перебуваючи в Україні з робочим візитом. Петро Порошенко у свою чергу підкреслив, що Україна готова приймати не лише фінасову та гуманітарну допомогу, а й вітає і дорадчу підтримку.
"Відзначу також рішення канадської сторони виділити технічну допомогу та направити фахівців для підготовки і тренування співробітників МВС України. Це повністю вписується в концепцію реформування правохоронних органів, і досвід Канади нам надзвичайно цінний.  Переконаний, що успішна реформа  МВС України – важливий крок у напрямку Європейського Союзу", - заявив Порошенко.
"Протягом цього візиту я повідомив президентові Порошенко про підтримку реформи правоохоронних органів, ми  готові забезпечити технічну підтримку цієї реформи, адже вона здійснюється у надзвичайно важкі для країни часи", - наголосив Гарпер.
Можна коротко відзначити основні підсумки візиту глави уряду Канади: Канада надає 400 млн. дол., гуманітарна технічна допомога 178 млн. дол.., військова допомога - нелетальна зброя, екіпірування, медикаменти, 200 військових інструкторів, прискорення підписання зони вільної торгівлі Україна-Канада, спрощення візового режиму, аж до 10-річних багаторазових віз, 5 млн доларів і 10 поліцейських інструкторів.

Дмитро Нагорний

Немає коментарів:

Дописати коментар