Интернет реклама УБС

13.07.15

Міністр торгівлі США: Наша мета - забезпечити зростання економіки України

Міністерство торгівлі США і Торгова палата США будуть одними із співорганізаторів першого американсько-українського бізнес-форуму, щоб надати майданчик для діалогу між лідерами американської бізнес-сфери та представниками українського уряду щодо майбутнього двостороннього економічного та торговельного співробітництва. Про це заявила міністр торгівлі США Пенні Прітцкер, передає NewsOboz.org з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
«Наша мета зрозуміла - зробити Україну більш привабливим місцем для ведення бізнесу. Адже це забезпечить зростання економіки країни, процвітання робітників і сімей нації, те, що обіцянки неймовірної української революції виконані », - цитує Прітцкер прес-служба Кабміну України.
Міністр торгівлі вважає, що американський приватний сектор повинен грати дуже важливу роль у посиленні та стабілізації українських ринків. Багато компаній, які братимуть участь у цьому форумі, інвестували в Україну. Інші - можуть бути інвесторами в майбутньому. Всі вони мають знання та досвід щодо кроків, які Україна повинна зробити для поліпшення свого інвестиційного клімату.
«На щастя, українські лідери вже почали робити прогрес - щодо заходів для подолання корупції, підвищення прозорості, реформування регуляторної системи і збільшення впевненості в українському ринку. Потрібно більше заходів, і понеділковий форум - це чудова можливість для американського керівництва надати конкретні рекомендації, як поліпшити ведення бізнесу в Україні », - сказала Прітцкер.
Вона нагадала, що в ході свого візиту до Києва у вересні 2014 «дала чітко зрозуміти - Міністерство торгівлі і вся адміністрація президента Обами були і будуть залишатися відданими партнерами і союзниками українського уряду та народу».
«Ми віддані тому, щоб побудувати більш сильні відносини між нашими країнами. І ми хочемо бачити розвиток української економіки. Сподіваємося, американсько-український бізнес-форум - це ще один крок у нашому тривалому спільному шляху відкритості, прогресу і процвітання для всіх українців », - висловила сподівання вона.
Раніше в неділю прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у програмі «10 хвилин з прем'єр-міністром» повідомив, що в понеділок разом з урядовою делегацією вилітає до Вашингтона, де вперше в історії українсько-американських бізнес-відносин відбудеться бізнес-форум. За його словами, «провідні американські компанії хочуть прийти, почути про Україну, побачити, що країна змінюється і прийняти для себе рішення - вкладати кошти в Україну, для того, щоб створювати робочі місця для українців, збільшувати податки (податкові надходження до бюджету. - Ред.), робити українську економіку конкурентною і сильною ».
Разом з тим, як повідомляє в неділю департамент зі зв'язків з громадськістю українського Кабінету міністрів, крім участі урядової делегації в першій інвестиційної конференції Україна-США, також заплановані зустрічі прем'єра з керівництвом США.

Канчурова Ольга

Немає коментарів:

Дописати коментар