Интернет реклама УБС

22.08.15

Ігрове Програмування

У наш час IT технології розвиваються дуже швидко, і це не дивно. Все більше людей проявляють бажання піти працювати у IT індустрію. Сьогодні ми поговоримо з вами про розробку ігор і про літературу, яку слід прочитати для того, щоб почати займатися ігровим програмуванням на достатньо серйозному рівні.
Слід розуміти, що ігрове програмування - це дуже важкий і кропіткий процес, який потребує повної самовіддачі від того хто цим займається, інакше, може вийти поганий проект, який навіть тому, хто його робив не сподобається. Але коли ви починаєте цьому вчитись - не треба переконувати себе, що вже через кілька днів завченого матеріалу у вас вийде шедевр. Треба починати з основи, якщо вам буде цікаво, можете подивитись відео від розробників гри «The Last Of Us», під назвою «Exclusive | Grounded: The making of The Last of Us», посилання ви можете побачити у кінці статті. 
У ньому розробники розповідають, як проходить процес розробки, показують як вони працюють з Motion Capture, як малюється оточуюча середа, як вони розробляють звуки, та інші цікаві факти. 

Цікаві факти про гру 
Ідея того, як стався зомбі апокаліпсис прийшла, коли учасники проекту гри дивилися сюжет по каналу BBC про Кордицепс - це один з видів аскомікотових грибів, який атакує мурах або інших комах, спори цього гриба проникають у комаху, заражають, і буквально перетворюють її на зомбі. Для людини не являється небезпечним. Розробники гри «Останні з нас» вирішили використати цей вид грибів для зараження людства у своїй грі. До речі сюжет про цей вид грибів ви можете подивитися на YouTube, на англійській або російській мові, у кінці статті я скину посилання. 

Гра розроблялася чотири роки, розробники старалися проробити все до найдрібніших деталей, багато уваги приділяли як і логіці гри, так і сюжету. Актори викладалися по повній. Були моменти коли один і той же момент у сюжеті перезнімали настільки багато разів, так, що дії акторів ставали машинальними, перезнімали для того, щоб вийшло ідеально, так як і заплановано. Максимально відтворити рухи персонажів допомогла технологія цифрового запису рухів «Motion Capture». 

Яку обрати мову програмування і з чого ж слід почати?
У вас напевно виникло питання, з чого ж слід почати якщо ви хочете займатися ігровим програмуванням? Як я уже писав треба починати з самих основ, є багато книжок які вам в цьому допоможуть, я порекомендую декілька. 
Частіше за все у таких великих іграх як «The Last Of Us», «GTA» та інших пишуть програми на С++, основна мова ігрового програмування, та на C#, бажано оволодіти навичками обох. Не засмучуйтеся якщо для вас усе і зразу це важко, рекомендую почати писати програми для початку на мові С++, мови програмування схожі між собою, тому як тільки ви освоїте одну, для вас не складе труднощів вивчити і іншу. Я дуже рекомендую вам почати книгу «Джесс Ліберті Опануй С++ самостійно за 21 день». Дуже добре написана книга, яка навчає з самих азів, і розкладає всю інформацію по поличках з гарними та зрозумілими прикладами.
 Інша книга, вже по мові С#, але на англійському, яку ви можете купити у Інтернеті називається «Beginning C# Programming with XNA Game Studio». 
Ще одна книга по С#, тепер вже на російській мові, це «CLR via C#. Программирование на платформе Microsoft .NET Framework 4.5 на языке C#. 4-е изд.»          
Якщо ви до цього не займалися програмуванням, спочатку для вас це може здатися складним, ви можете навіть відчути розчарування, захочете опустити руки, але постарайтеся про це не думати, і не здаватися. Уважно перечитуйте те, що для вас не зрозуміло, зверніться до когось зі знайомих, які в цьому розбираються, по допомогу. Із часом прийде той досвід, якого ви так бажали. Багато відомих компаній шукають талановитих ігрових програмістів, дизайнерів, сценаристів, музикантів, та інших робітників, можливо, це - саме ви. Бажаю вам успіхів.

Посилання
Як розроблялася гра «The Last Of Us»
Exclusive | Grounded: The making of The Last of Us тільки англійська мова. 

Сюжет каналу ВВС про кордицепс 
Cordyceps: attack of the killer fungi - Planet Earth Attenborough BBC wildlife       на англійській мові
«Удивительный гриб Кордицепс» 
на російській мові.

Література:
Освой самостоятельно С++ за 21 день Автор: Джесс Ліберті, на російській мові
Beginning C# Programming with XNA Game Studio Автор: A.T. Chamillard, на англійській мові.

CLR via C#. Программирование на платформе Microsoft .NET Framework 4.5 на языке C#. 4-е изд Автор: Дж. Ріхтер, на російській мові.

Автор: Ростислав Лудченко

Немає коментарів:

Дописати коментар