Интернет реклама УБС

25.10.15

Про поставки і оплату вугілля з ПАР для України

Прем'єр України Арсеній Яценюк заявляв, що для проходження зими Києву необхідно накопичити 7-11 мільйонів тонн вугілля. На даний момент на складах України запас вугілля становить близько 1,5 мільйона тонн.  За даними Міненерго України, в ході підготовки до опалювального сезону українська сторона має намір купувати вугілля у всіх можливих постачальників, у тому числі з ПАР, США та Росії.  Глава Міненерго України Володимир Демчишин заявив, що розраховує найближчим часом на додаткові поставки вугілля з Південно-Африканської республіки.  Україна через конфлікт в Донбасі втратила більшість шахт, які постачали електростанції вугіллям. 

Україна в серпні отримала нову партію вугілля зі ПАР об'ємом 80000 тонн. "Я думаю, що найближчим часом будуть додаткові поставки. Вартість цього вугілля була 65 доларів (за тонну - ред.). В порту. Я очікую, що на складах південно-африканський вугілля буде коштувати приблизно в районі 77 доларів за тонну. У минулому році це було 100 доларів ", - сказав Демчишин на брифінгу в серпні 2015 року.  Раніше
Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин підтвердив, що Україна сплатила ще дві суднового партії вугілля з Південно-Африканської Республіки.
Про це він сказав журналістам :"Зараз ми купили ще два судна вугілля з ПАР, скоро вони будуть тут", - сказав він.
За словами Демчишина, вугілля з нових партій обійдеться дешевше попередніх поставок.
Як зазначив міністр, якість раніше поставленого з ПАР вугілля не дозволяло спалювати його самостійно, без змішування з іншими сортами. Разом з тим в умовах дефіциту такі закупівлі мають сенс, додав він.
Раніше про оплату повідомив директор компанії-трейдера Steel Мont Раджеш Кумар Сарайя.
За його словами, компанія отримала повний розрахунок від української сторони - компанії "Укрінтеренерго" - за п'яте і шосте судно з вугіллям. Як повідомили в Steel Mont Trading, обсяг поставки - 162,15 тис. Тон з 410 000.

А. Ясенський

Немає коментарів:

Дописати коментар