Интернет реклама УБС

21.12.15

Один, два, три! Ялиночко, гори!

       
Вогники головної ялинки країни запалали в День Святого Миколая о 19:00. Всіх гостей зі святом привітав міський голова Віталій Кличко та перша леді країни Марина Порошенко
Вже другий рік зелену красуню встановлюють на Софіївській площі. Тому від станції метро Майдан Незалежності прямую відразу до неї. Хрещатик та інші центральні вулиці міста освітлені новорічною ілюмінацією. Багато людей вже спускається вниз Софіївською вулицею з маленькими подарунками та солодощами в руках. 
На Софіївській та Михайлівській площі панує справжня атмосфера казки. Новорічні вогники переливаються різноманітними кольорами; аромати смажених ковбасок та глінтвейну доносяться від ярмаркових будиночків. Всі очікують коли вже   загоряться кілька тисяч вогників на ялинці. Цьогорічна природна ялинка, заввишки 25 метрів, прикрашена пряниками, цукерками та льодяниками. “За словами організаторів, ялина обійшлася у трохи більше 40 тисяч гривень”, - повідомляє Українська Правда. 
На сцену під гучні овації виходить Святий Миколай. “Час подарунків та приємних зустрічей тільки починається. Від сьогодні до 16 січня я чекатиму на вас в резиденції на Михайлівській площі. Я буду радий бачити вас, спілкуватися з вами в моїй чарівній господі. Вірте в дива! І не тільки вірте! Творіть дива!”
Слідом за Миколаєм на сцену запрошують Марину Порошенко, міського голову Віталія Кличка та засновника компанії “Folk Ukraine”, що організовує  новорічно-різдвяні свята Ігоря Добруцького. Головна леді країни побажала у наступному 2016 році Україні — єдності, нашим родинам — миру, і всьому українському народу — щастя та добра. 
Ведучий та всі присутні на святі починають зворотній відлік. “Десять, дев'ять, вісім... два, одиииин!” І нарешті на ялинці загоряються тисячі вогників. До мікрофону виходить Віталій Кличко. “Сьогодні ми всі, і діти і дорослі, чекаємо не тільки подарунків, ми чекаємо на диво. Я бажаю кожному з нас мріяти та робити добрі справи. Змінювати світ, можливо маленькими справами, але дуже важливими. Ми віримо в себе, ми віримо в майбутнє! Я хочу привітати вас зі святом, з Днем Святого Миколая, і побажати вам всього найкращого! Зі святом вас, кияни!”
Починається святковий концерт. Піднімаюся на оглядовий майданчик, що облаштований навколо пам'ятника Богданові Хмельницьому, щоб зробити фото на фоні головної ялинки країни. Це виявляється непросто! Доводиться в прямому сенсі “пробиватися” через натовп до площадки. 
Зробивши заповітні фото прямую до ярмаркових будиночків. Тут можна купити різноманітні солодощі та напої за середніми цінами. Наприклад, чай коштує в межах 10 — 15 гривень, кава — від 10 до 20 (ціна зростає залежно від того, які добавки додають до напою), глінтвейн — від 40 — до 50 гривень. Новорічні прикраси та сувеніри також можна придбати на різдвяному ярмарку. 
Святкова атмосфера пануватиме на Софіївській та Михайлівській площі до 16 січня 2016 року. Всі охочі також можуть відвідати фестиваль “Європейська зима”, який триває на Поштовій площі. Але це ще не все! Майданчик розваг “Зимова країна”, що на ВДНГ, також чекає на вас кожного дня.
Іванка Ухаль

Немає коментарів:

Дописати коментар