Интернет реклама УБС

07.02.16

5 найбільших компаній-землевласників України

Національний агропортал Latifundist.com оприлюднив топ-100 латифундистів України. 

Список очолила компанія UkrLandFarming. Найбільший в Україні, а також у Євразії земельний банк, що  сформувався у 2011 році.  Землі та підприємства компанії розташовані у 22 областях  України і охоплюють 654 тис. га.
Ukrlandfarming

Регіони діяльності: Землі і підприємства розташовані в 22 областях України

Землі: 654 тис. га

Опис

Найбільший в Україні, а також у всій Євразії земельний банк, холдинг Ukrlandfarming сформував ще в 2011 році після злиття з холдингом «Авангард».

У 2013 р холдинг Ukrlandfarming «провернув» одну з найбільших угод в історії українського агробізнесу, збільшивши земельний банк з 532 тис. га до 670 тис. га за рахунок покупки українських активів агрохолдингу Валинор російського бізнесмена Кирила Подольського та ще близько 20 інших агропідприємств.

Основні напрямки діяльності Ukrlandfarming:

Рослинництво;
насінництво;
Молочне і м'ясне тваринництво;
Промислове виробництво яєць і яєчних продуктів;
Виробництво цукру;
Переробка, зберігання та торгівля зерновими і технічними культурами;
Дистрибуція агротехніки, запчастин, засобів захисту рослин, мінеральних та спеціальних добрив, насіння.


Друге місце посіла компанія “Агропросперис” (New Century Holding). Агрогосподарства компанії «Агропросперис» (NCH) розташовані у: Полтавській, Сумській,  Чернігівській, Харківській, Миколаївській, Вінницькій, Чернівецькій, Житомирській, Хмельницькій, Тернопіьській, Рівненській та Львівській областях. Загальна площа землі – 430 тис. га.

Агропросперіс (NCH)

Регіони діяльності: На сьогоднішній день на мапі України залишилося всього кілька областей, де не веде свою діяльність NCH

Землі: 430 тис. га

Опис.

Агрогосподарства компанії «Агропросперіс» (New Century Holding) розміщені в: Сумської, Чернігівської, Харківської, Полтавської, Миколаївської, Вінницької, Чернівецької, Житомирської, Хмельницької, Тернопільської, Рівненської, Волинської та Львівської областях.

Спеціалізація підприємств: вирощування пшениці, ріпаку, кукурудзи, соняшнику, сої.

Окремі підприємства розвивають тваринництво.

Основні бенефіціари - Джордж Рор і Моріс Табачник

Агрохолдинг Limited, належить NCH Capital і американським бізнесменам Джорджу Рору і Морісу Табачнику, викупив у-держави Астра Банк


На третьому місці розташувалась компанія “Кернел Груп”. Це провідна диверсифікована компанія. Щорічно експортуючи 5 млн тон сільськогосподарської продукції, компанія лишається одним  з  найбільших постачальників соняшникової олії на міжнародний ринок. Землі компанії розташовані на території 11 областей і займають 390 тис. га.

Кернел Груп

Регіони діяльності: Тернопільська, Одеська, Миколаївська, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Сумська, Чернігівська, Харківська, Дніпропетровська, Хмельницька області

Землі: 390 тис. га

Опис.

У 2011 році «Кернел Груп» придбав «Цукровий союз« Укррос »і компанію« Енселко », в 2012 році земельний банк групи збільшився за рахунок двох агрокомпаній в Полтавській і Хмельницькій областях, одна з яких -« СТІОМІ-холдинг », а в червні 2013 р Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив компанії Jerste Б.В. (Нідерланди), що належить холдингу «Кернел Груп», придбати контроль над ТОВ «Твеелінген Україна» (Київ), що володіє сільськогосподарською компанією «Дружба-Нова». При цьому «Кернел» продав ряд інших активів, розташованих далеко від основних потужностей компанії.

«Кернел Груп» - провідна диверсифікована агропромислова компанія в Україні та Росії. Експортуючи щорічно близько 5 млн тонн сільськогосподарської продукції, є найбільшим постачальником соняшникової олії і шроту на міжнародний ринок і одним з найбільших експортерів зернових з чорноморського регіону.

Виробничі активи компанії простягаються від чорноземних сільгоспугідь до олійноекстракційних заводів, а логістика будується на базі найбільшої сільськогосподарської інфраструктури, що включає мережу елеваторів і глибоководні експортні термінали.

Основний бенефіціар Андрій Веревський

На четвертому місці опинилося ПАТ “Миронівський Хлібопродукт”. Представляє  собою  комплекс із  20 підприємств, діяльність  яких  направлена на реалізацію  усіх  етапів м’ясного виробництва – від вирощування кормів до реалізації готової продукції. Територія підприємства складає 360 тис. га.

Миронівський Хлібопродукт

Регіони діяльності: Київська, Черкаська, Полтавська, Сумська, Дніпропетровська, Донецька, Херсонська, Вінницька, Івано-Франківська області, АР Крим

Землі: 360 тис. га

Опис.

ПАТ «Миронівський Хлібопродукт» (МХП) - вертикально інтегрований комплекс із 20 підприємств, який об'єднує виробничі потужності всього технологічного ланцюга м'ясного виробництва - від вирощування та виробництва кормів, інкубаційних яєць, вирощування великої рогатої худоби та домашньої птиці до переробки і реалізації готової продукції.

Основна спеціалізація МХП: виробництво курятини, (станом на 2013 рік вона охоплює 50% ринку промислового виробництва курятини в Україні) зернових, комбікормів.

Основний бенефіціар Юрій Косюк.

На п’ятому місці розташувалась холдингова компанія “Українські аграрні інвестиції” (UAI). 

<a href="http://newsme.com.ua/ua/world/1206617/">Источник</a>

Компанія займається обробкою земель та виготовленням сільськогосподарської проукції. Володіє одним із найбільших земельних банків України. Має 62 сільських господарства та 5 елеваторних комплексів. Розташована компанія у 16 областях, загальна  площа – 261 тис. га.

Українські аграрні інвестиції

Регіони діяльності: Землі і підприємства розташовані в 16 областях України, найбільші площі угідь - в Чернігівській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській та Чернівецькій областях

Землі: 261 тис. га

Опис.

Холдингова компанія Українські аграрні інвестиції (UAI) займається обробкою землі і виробництвом сільськогосподарської продукції, має в своєму розпорядженні одним з найбільших земельних банків в Україні. У структуру холдингу входить 62 сільгоспгосподарств і 5 елеваторних комплексів в 16 областях України.

Компанія спеціалізується на вирощуванні пшениці, кукурудзи, соняшнику, ріпаку, сої, ячменю для внутрішнього ринку і на експорт.

Найбільшим акціонером UAI є інвестиційна компанія «Ренесанс Груп» (керуючий партнер - Стівен Дженнінгс)
Як повідомило РБК Україна, засновник "Ренесанс Груп" Стівен Дженнінгс продав свій банківський бізнес - інвестиційний і роздрібний - підконтрольній російському бізнесменові Михайлу Прохорову групі ОНЕКСІМ. За інформацією видання, більшу частину активів ОНЕКСІМ отримав за борги. 

Немає коментарів:

Дописати коментар