Интернет реклама УБС

02.02.16

«Центр палеонтологічних досліджень» імені Хведора Вовка проведе конференцію на тему: «Людина і ландшафт: географічний підхід в археології первісності»



Павло Шидловський,
науковий консультант ГО,
кандидат історичних наук, доцент
1 лютого 2016 року  відбулась прес-конференція присвячена представленню діяльності «Центру палеонтологічних досліджень імені Хфедора Вовка» . Олександр Кириленко, голова ГО, аспірант КНУ; Павло Шидловський, науковий консультант ГО, кандидат історичних наук, доцент; Євгеній Слєсарєв, член ГО, студент Києво-Могилянської академії та Аліса Семенова, член  ГО, співробітник музею М.С. Грушевського розповіли про перспективи розвитку Центру та їхню подальшу діяльність. 3-5 лютого 2016 року на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка проходитиме конференція «Людина і ландшафт: географічний підхід в археології первісності». Конференція має особливо цінне значення, зокрема через те, що тема дослідження мало піднімалась ураїнськими науковцями раніше.  Це перша в Україні міжнародна конференція археологів та спеціалістів з природничих наук із проблем взаємодії природи і суспільства у широкому часовому і просторовому контексті. 
Основними  цілями «Центру палеонтологічних досліджень» є популяризація антропологічної, археологічної та історичної наук та охорона культурної спадщини. Учасники конференції наголосили що останнім часом все гостріше постає питання   щодо необхідності захисту культурної спадщини, ця конференція спробує відповісти на основні питання, що виникають в зв’язку з цим процесом. Вона повинна  об’єднати різних науковців з різних дисциплін, встановити діалог між ними, прияти тіснішій їх співпраці.
Конференція «Людина і ландшафт: географічний підхід в археології первісності» дає змогу світовим науковцям та експертам ознайомитись з діяльністю українських археологів. Проблематика конференції особливо актуальна у сучасний момент розвитку суспільства з огляду на кардинальні природні зміни та потужний техногенний тиск на навколишнє середовище.  У заході  візьмуть участь понад 70 учасників, зокрема  спеціалісти з основних університетських центрів та наукових установ, серед яких: Університет Сорбонни, Національний музей природничої історії (Франція), Інститут археології Варшавського Університету (Польща), Королівський природничий музей (Бельгія), Інститут пре- і протоісторії (Німеччина), Кембриджський університет (Великобританія), Бернський університет (Швейцарія). Також приїдуть науковці з Білорусії, Грузії та інших країн.

Уляна Кирчей

Немає коментарів:

Дописати коментар