Интернет реклама УБС

04.06.16

Як уникнути напоїв з підсипаними добавками

Ходить багато чуток про те, як в напої підсипали сторонні добавки, і деякі з них, на жаль, правдиві. Підсипати що-небудь в напій можуть для того, щоб вас дезорієнтувати, змусити втратити свідомість або з ще гіршою метою. Цей прийом може застосовуватися перед сексуальним насильством, здирством, а в деяких випадках, як спроба вплинути на спортивних гравців перед грою. Деякі препарати, що викликають сонливість або навіть несвідомий стан,  відносяться до седативних ГОМК (рідина X) і мають терапевтичний вплив, що може привести до втрати свідомості. Якщо вас щось турбує, тому що ви на самоті або ви відчуваєте, що ситуація насторожує, вам потрібно бути напоготові і обмежити кількість напоїв. Нижче наведені деякі рекомендації, які допоможуть вам визначити і уникнути вживання напоїв, які містять добавки, якщо ви перебуваєте на світському заході або в барі.

Перебуваєте біля напою під час його приготування. Якщо вам запропонував випити людина, з якою ви тільки що познайомилися або майже не знаєте його, залишайтеся біля бару, поки вам не наллють і не подадуть напій. Ви зможете побачити, як бармен готує напій і ставить його на стійку бару. Або попросіть, щоб випивку приніс до столу саме офіціант.

Віддавайте перевагу напоям в запечатаних пляшках або банках, замість налитих в стакан порцій. Якщо ви не перебуваєте серед людей, яким ви повністю довіряєте, пийте з пляшки, і спостерігайте, як бармен відкриває кришку. 

Тримайте ваш напій за верхній край келиха. Якщо ви тримаєте келих з коктейлем, візьміть його в руку таким чином, щоб охопити верхню частину келиха. Тримаючи свою долоню зверху, а не збоку напою, ви зробите практично неможливим, щоб зловмисник щось підсипав в ваш коктейль.

Завжди наглядайте за вашим напоєм. Не залишайте свої напої без нагляду ні на секунду. Передайте келих одному, щоб він за ним пригледів, або випийте його повністю до того, як встанете танцювати або підете до вбиральні. Якщо вам довелося все-таки залишити на час келих і ви повернулися, будучи невпевненим в його безпеці, краще не чіпайте його і купіть новий.

Приймайте частування тільки від людей, яким ви довіряєте. Якщо ви не можете доглядати за випивкою або у вас виникли побоювання з приводу людини, яка вас пригощає, краще ввічливо відмовитися. Якщо ви розпивали випивку з друзями, ви, як правило, впевнені в безпеці. Однак попросіть їх за вами доглянути, якщо ви виходите з кимось незнайомим під час вечірки, щоб хтось знайомий виявився поруч на випадок непередбаченої ситуації.

Не пийте з чужого келиха. Це може бути хитрістю, щоб приспати вашу пильність. Не пийте і не забирайте чужих напоїв. Ви ніколи не знаєте, що може бути в чужому келиху - те, що іншій людині за смаком для вас може виявитися нестерпним.

Шукайте явні ознаки загрози. До них відносяться такі ознаки, як зрушений келих з місця, де ви його залишили, зменшення або збільшення кількості рідини, дивне булькання або шипіння, інший колір або запах, будь-якого роду патьоки, порожні лікарські упаковки поруч з келихами на підлозі і ін.

Не пийте нічого звеселяючого. Коли ви п'єте щось незвичайне на смак, негайно зупиніться. Відразу зверніть увагу, чи не стала ситуація загрозливою. Вам потрібно або відразу ж піти, або попросити друга побути поруч, а ще краще - піти разом з другом.

Поради
Знайте, що жінки можуть і підсипають домішки.
Запивайте алкогольні напої склянками води. Це допоможе вам залишатися більш пильним і зменшить ймовірність дезорієнтації. Також, якщо хто-небудь додасть чужорідну речовину в воду, ви, швидше за все, негайно відчуєте її смак. (Хоча, знову ж таки, багато хто з хімічних речовин часто позбавлені смаку і безбарвні!)
Слідкуйте за симптомами наркотичного впливу: вони включають в себе почуття сонливості, нездужання, втрату контролю, нерухомість ніг і рук, запаморочення, нудоту і втрату свідомості. Ці симптоми наступають набагато швидше, ніж сп'яніння, тому, так важливо знати, як ваш організм реагує на алкоголь, щоб вловити різницю. Негайно зверніться за допомогою до друзів або персоналу закладу; або зателефонуйте родичам і друзям, якщо ви не можете негайно отримати допомогу безпосередньо в тому місці, де ви знаходитесь.
Препарати для таких цілей, здебільшого, безбарвні і без запаху або можуть бути замасковані під колір напою, в який їх підсипають. 
Якщо ви помітили, що ваш друг виглядає більш нетверезим, ніж повинно бути з урахуванням кількості випитого алкоголю, дійте швидко, щоб витягнути його з ситуації, що склалася. На жаль, через те, що препарати з метою отруєння часто характеризуються симптомами, схожими на сильне алкогольне сп'яніння, їх важко відрізнити, що робить їх ще небезпечніше.   

Це погана ідея - йти з бару з кимось, кого ви не знаєте. Однак якщо ви відчуваєте що вам це потрібно, обов'язково повідомте друзям, звідки ви їдете і куди ви прямуєте.
Не приймайте цю статтю занадто близько до серця. Не дивлячись на те, що слід дотримуватися перерахованих вище рад, не потрібно виходити ввечері в бар з почуттям страху і жаху. Якщо ви будете весь час думати про наркотики  і насилля, це сильно вплине на ваше життя, ви будете боятися або відчувати тривожний розлад, яке можна пересилити.
Майте на увазі, що в будь-який напій можуть щось підсипати, включаючи соки, воду, чай, каву, газовану воду і молоко. 
Крім того, сигарети теж можуть бути з домішками, так що курите тільки свої власні. 

С. Малий

Немає коментарів:

Дописати коментар