Интернет реклама УБС

24.06.16

Чи зможе нова "Кольчуга" перехвачувати ракети "Градів", як це може "Залізний Купол"?



Рекламний ролик попередньої "Кольчуги"


Як повідомляв сайт Autoconsulting, у 2016 році Україна почне серійне виробництво радарів "Кольчуга" . 
Директор держпідприємства "Спецтехноекспорт" Павло Барбул заявив, що в 2016 році "Укроборонпром" розгорне серійне виробництво новітніх високотехнологічних радарів для української армії та постачання на експорт. За його словами, зараз держконцерн працює над відновленням виробництва контрбатарейних радарів і модернізованих станцій радіотехнічної розвідки "Кольчуга" для потреб Збройних сил України. Перш ніж почати серійне виробництво, потрібно підтвердити технічні характеристики зразків, які працюють на рівні відомих в Україні американських контрбатарейних радіолокаційних станцій TPQ-36.
"Серед пріоритетних напрямків роботи ДК" Укроборонпром "на 2016 рік - реанімація виробництва комплексу дальньої радіотехнічної розвідки. Директор "Спецтехноекспорту" запевнив, що можливості українського оборонно-промислового комплексу дозволяють реалізувати ці плани", - йдеться в повідомленні.

За словами Барбула, "Спецтехноекспорт" бере активну участь в тендерах на поставку ряду країн високотехнологічних надсучасних радіолокаційних станцій. А в 2015 році державне підприємство поставило радіолокаційні станції українського виробництва двом країнам.

"Мова йде про дуже дорогі високотехнологічні системи повітряного спостереження вартістю в кілька мільйонів доларів. У Індонезії ми конкуруємо в цій сфері з відомими світовими лідерами ринку, такими як Thales, Lockheed Martin", - зазначив він.

Нагадаємо, що виробництвом українського комплексу "Кольчуга" займалося донецьке ПО "Топаз", але після захоплення міста бойовиками, основне обладнання з підприємства було евакуйовано. Унікальний комплекс "Кольчуга" міг виявляти повітряні цілі на відстані до 800 км, а наземні - до 600, одночасно супроводжуючи до 200 цілей.  Також інформацію про відновлення виробництва "Кольчуг" кореспонденту AUTO-Consulting підтвердив і заступник генерального директора «Укроборонпром» з виробництва Юрій Пащенко. Він повідомив, що нова «Кольчуга» буде значно перевершувати за характеристиками колишню версію. «Ми створюємо її вже на новій елементарній базі, з поліпшеними характеристиками і повністю новою «начинкою»- підкреслив Юрій Пащенко.

Джерело:
autoconsulting.com.ua



Як повідомив сайт Military Navigator, «Залізний купол» успішно впорався з ракетами «Град», «Катюша» і «Касам». Варто зазначити, що до кінця 2014 року комплекс збив близько 1200 ракет. Самим серйозним випробуванням для «Залізного купол» стала операція «Хмарний стовп» (листопад 2012 року): з Сектора Газа в бік Ізраїлю було випущено 1506 ракет (130 ракет в день). Система «Купол» успішно перехопила 421 ворожу ракету. «Залізний купол» (Iron Dome) - ізраїльська тактична система протиракетної оборони, призначена для захисту від некерованих ракет і снарядів. Дана система була розроблена ізраїльською компанією «Rafael». Роботи зі створення почалися в 2005 році. Перша батарея «Залізного куполу» була прийнята на озброєння в березні 2011 року. Комплекс «Залізний купол» входить до складу створюваної чотирирівневої оборони Ізраїлю. Крім даної системи, в неї також увійшли: Arrow-2 (борються з ракетами великої дальності, а також боєголовками МБР, які увійшли в атмосферу), Arrow-3 (захищають від міжконтинентальних балістичних ракет), «Праща Давида» і «Петріот» PAC- 3 (забезпечують захист від крилатих і тактичних ракет середньої дальності). Всі ці чотири рівні оборони об'єднають загальною мережею радарів, які будуть тримати контакт з супутниками Ізраїлю і США. До складу батареї «Залізний купол» входять наступні компоненти: - багатоцільова РЛС EL / M-2084, яка використовується для коректної ідентифікації цілі і визначення траєкторії польоту, - центр управління вогнем (від моменту визначення мети до пуску ракети проходить всього кілька секунд), - три пускових установки з двадцятьма ракетами-перехоплювачами «Тамір». «Тамір» є всепогодною ракетою, оснащеною високочастотної боєголовкою з неконтактним детонатором. Ракета має надзвукову швидкість. Інформація про бойові частини ракети засекречена ізраїльською владою. Відомо, що ракета-перехоплювач повинна перехоплювати ворожий об'єкт в найвищій точці його траєкторії. Це робиться для того, щоб зменшити ймовірність шкоди, якщо раптом атакована ціль виявиться хімічною або біологічною ракетою. Варто відзначити, що в разі якщо розрахункова траєкторія цілі вказує на те, що вона впаде в безлюдному районі, команда на перехоплення не віддається. Це робиться з метою економії, так як одне перехоплення коштує від 30-ти до 59 тисяч доларів. Ефективність системи «Залізний купол» становить 75%. Станом на липень 2014 року в Ізраїлі військове чергування забезпечуювали 9 батарей системи «Залізний купол». У планах компанії «Rafael» створити 15 батарей. Одна батарея коштує близько 50 млн. доларів. Восени 2014 року США вирішили прийняти собі на озброєння одну батарею ПРО «Залізний купол» для проведення тестування.


Немає коментарів:

Дописати коментар