Интернет реклама УБС

26.11.16

Харчування для кісткового мозку-стимулювання вироблення стовбурових клітин

Кістковий мозок - найголовніший орган кровотворної системи людини. Він розташовується всередині трубчастих, плоских і коротких кісток. Відповідає за процес створення нових клітин крові, замість загиблих. Також він є відповідальним за імунітет.

Кістковий мозок - єдиний орган, в якому міститься велика кількість стовбурових клітин. При ураженні того чи іншого органу, стовбурові клітини прямують до місця ураження і диференціюються в клітини даного органу.

На жаль, вченим поки що не вдалося розгадати всі секрети стовбурових клітин. Але коли-небудь, можливо, це станеться, що збільшить тривалість життя людей, а може бути, навіть призведе до їх безсмертя.

Кістковий мозок, розташований в кістках дорослої людини, має приблизну масу - 2600 грамів.
Протягом 70 років, кістковий мозок виробляє 650 кілограм еритроцитів і 1 тонну лейкоцитів.

Корисні продукти для кісткового мозку

Жирні сорти риби. Завдяки вмісту незамінних жирних кислот, риба є одним з найнеобхідніших продуктів, для нормального функціонування кісткового мозку. Це пов'язано з тим, що дані кислоти відповідають за вироблення стовбурових клітин.
У жирній рибі - чавича, нельма, нанотенія, палтус, осетр, сардина, сайра, севрюга, івасі, скумбрія, атлантичний оселедець - кількість корисних жирів становить до 20%.
І, нарешті, в дуже жирній рибі - мінога, угра, тихоокеанський палтус, білорибіца - вміст жирів доходить до 30%.
Грецькі горіхи. У зв'язку з тим, що в горіхах містяться такі речовини як: йод, залізо, кобальт, мідь, марганець і цинк, вони є дуже важливим продуктом для кісткового мозку. Крім того, що містяться в них поліненасичені жирні кислоти відповідають за функцію кровотворення.
Курячі яйця. Яйця є джерелом необхідного для кісткового мозку лютеїну, який відповідає за регенерацію клітин мозку. Крім того, лютеїн перешкоджає тромбоутворення.
Куряче м'ясо. Багате білками, є джерелом селену і вітамінів групи В. Завдяки своїм характеристикам, є необхідним продуктом для структуризації мозкових клітин.
Чорний шоколад. Стимулює діяльність кісткового мозку. Активізує клітини, розширює судини, відповідає за забезпечення кісткового мозку киснем.
Морква. Завдяки вмісту в ній каротину, морква захищає мозкові клітини від руйнування, а також уповільнює процеси старіння всього організму.
Морська капуста. Містить велику кількість йоду, який є активним учасником у виробленні стовбурових клітин і їх подальшої диференціації.
Шпинат. Завдяки вмісту в шпинаті вітамінів, мікроелементів і антиоксидантів, він є активним захисником клітин кісткового мозку від переродження.
Авокадо. Надає антихолестеринові вплив на судини, постачає кістковий мозок поживними речовинами і киснем.
Арахіс. Містить арахідонову кислоту, яка бере участь в утворенні нових мозкових клітин, замість загиблих.

К. Леонідов

Немає коментарів:

Дописати коментар