Интернет реклама УБС

18.11.16

"Молодість"

Стрічка «Остання сім’я»  про польського художника-сюрреаліста режисера Яна Матушинського взяла Гран-прі фестивалю. 
http://molodist.kiev.ua/ua/gallery
Кращим фільмом Національного конкурсу визнали короткометражну картину «Кров’янка» Аркадія Непиталюка.
Головний приз «Молодість – дітям» отримав фільм Лоли Дуайон «Мандрівка Фанні».
Призер студентського конкурсу біографічний фільм «Жінка та авто».
А переможець SunnyBunny – «Тхеквондо». 
В рамках програми «Українські прем’єри» на «Молодості» представили дві документальні українські стрічки. «Мустафа» про лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва. «Лобановський назавжди» – фільм-історія кар’єри найуспішнішого тренера київського «Динамо» Валерія Лобановського. Картина містить коментарі та спогади людей, особисто знайомих з легендою. 


Глядачі зможуть насолодитися фільмом у кінотеатрах України з 1 грудня.
Першу частину документальної трилогії Леоніда Парфьонова «Русские Евреи» презентували в кінотеатрі «Київ» в рамках кінофестивалю «Молодість». Картина викликала великий резонанс і після перегляду послідувало активно обговорення. Парфьонов на брифінгу зазначив, що фільм складається з трьох частин: перша частина закладає основу і охоплює час до 1917 року, друга серія буду зачіпати події 1918-1948 років та третя – з 1948 року.
Представник «нової румунської хвилі», режисер скандальної картини «4 місяця 3 тижня 2 дні», володар Золотої пальмової гілки – Крістіан Мунджю представив свою нову стрічку «Бакалаврат» (або «Випускний»), яка вже встигла отримати приз за найкращу режисерську роботу на Каннському кінофестивалі. Фільм гостросоціальний та торкається теми «батьки та діти». 

 (Кадр з фільмау «Бакалаврат»)
Ще одна гучна прем’єра на «Молодості» – «Народження нації» проте не Гріффіта, а Нейта Паркера.  Картина має не тільки фестивальний потенціал («Народження нації» вже отримав головний приз журі на кінофестивалі «Санденс»), а й можливість номінації на Оскар, проте скандал довкола режисера та сценариста фільму, а саме давнє обвинувачення в зґвалтуванні дівчини, викликало невдоволення в публіці, що може задавати картині номінуватися на премію «Оскар».  
«Сюжет на тлі довоєнного Півдня розгортається навколо Нета Тернера, письменного раба і проповідника, власник якого – Семюель Тернер – переживає фінансову скруту та приймає пропозицію використовувати проповіді Нета, щоб вгамувати непокірних рабів».
Новачок цьогорічної Молодості програма «Жахи Молодості» представила картину «Відьма» (нагороду за режисерські роботу на фестивалі «Санденс»), основану на фольклорі та міфології. Фільм перш за все приваблює відсутністю «штампів», властивих жанру жахів, але саме цим відрізняється від інших і зацікавлює глядача з перших секунд.
Стрічка «Гравець» - представник «Литовського фокусу» - розповідає історію життя лікаря швидкої допомоги, який виражає свій азарт дивним методом – ставить ставки на життя хворих. Протягом усього фільму глядачі задаються питанням – як такі абсолютно різні начала можуть поєднуватись в душі однієї людини? Ситуація ускладнюється неочікуваною появою нового кохання. Звичайно, жінку насторожила жорстока азартність головного героя, і , не стерпівши, вона покинула його. Тож після усього пережитого, який вибір зробить головний герой, якою стежкою піде? Глядачі «Молодості» мали змогу дізнатися, а також поспілкуватися з режисером картини Ігнасом Іонінасом, який особисто представив картину українській публіці. 
Фільмом-закриттям стала остання робота Анджея Вайди «Післяобрази» (Нагадаємо, що видатний режисер помер 9 жовтня від хвороби). Поняття «післяобрази» відіграють важливу роль в творчості художника Владислава Стжеміньського про якого і йдеться в картині. 

«Молодість 46» пройшла вдало. Генеральний директор КМКФ Молодість у кінощоденниках (http://molodist.kiev.ua/ua/news/118) коментує: «Наші постійні глядачі і критики, що відвідували фестиваль, сказали, що цього року була найсильніша програма …проте є куди зростати фестивалю і сподіваюсь, що 47-ма «Молодість» буде ще краще».

Олександра Орлова

Немає коментарів:

Дописати коментар