Интернет реклама УБС

15.12.16

РОЗЧАРУВАННЯ ТА ТРІУМФИ УКРАЇНСЬКОГО БОКСУ В ОЛІМПІЙСЬКОМУ РОЦІ

Олександр Усік
Повний провал на Іграх в Ріо, і нові українські чемпіони світу в професійному боксі. Таким виявився 2016 рік для нашого боксу. А в найближчу ніч з суботи на неділю кримчанин Олександр Усик вперше захищатиме свій чемпіонський титул.

ЖОДНОЇ ПЕРЕМОГИ НА ОЛІМПІАДІ ТА ВТРАТА «УКРАЇНСЬКИХ ОТАМАНІВ»
Провальним виявився цей Олімпійський рік для нашого олімпійського боксу – всього п’ять ліцензій і всі п’ятеро наших боксерів програли свої стартові бої. Жахливіше й бути не може… І це після минулої Олімпіади в Лондоні, де ми тріумфували. 
«Українські отамани» не братимуть участь у сьомому сезоні Всесвітньої серії боксу. Головною причиною стала фінансова заборгованість команди перед боксерами, працівниками, підрядниками клубу, та AIBA за п’ятий сезон Всесвітньої серії боксу.
"На жаль, але «Українські отамани» не візьмуть участь у сьомому сезоні Всесвітньої серії боксу. Ми довгий час вели переговори з міжнародною боксерською асоціацією та керівництвом WSB. Однак, у підсумку було прийнято рішення про призупинення виступів клубу до прийняття схеми та надання гарантій покриття боргів про які говорили і боксери, і тренери, і менеджмент клубу ще з весни 2015", - повідомив директор клубу Дмитро Гайструк.
Наша команда, яка була створена декілька років тому, наводила жах на суперників. У п’яти вагових категоріях на ринг виходили Олександр Усик, Олександр Гвоздик, Василь Ломаченко, Денис Берінчик, Дмитро Митрофанов. Жодна команда в світі немала такого зіркового складу. Тому й не дивно, що поєдинки українського клубу збирали переповнені зали великих палаців різних країн світу. І українські боксери своїми перемогами віддячили уболівальникам. Зараз наші зірки – олімпійські чемпіони і призери стали професіоналами, а команда отаманів, на жаль розвалилася…
ПЕРШИЙ ЧЕМПІОНСЬКИЙ ЗАХИСТ КРИМЧАНИНА ОЛЕКСАНДРА УСИКА 
Чемпіон світу в першій важкій вазі за версією WBO, олімпійський чемпіон Олександр Усик заявив, що його бій з американцем Роєм Джонсом неможливий. Українець не хоче бити легенду. Про це Усик заявив на прес-конференції, присвяченій його бою з південноафриканцем Табісо "Скелею" Мчуну. На запитання, чи можливий бій Усик - Рой Джонс, наш чемпіон відповів: "Я не хочу боксувати з Роєм Джонсом, тому що я занадто поважаю його. На даний момент я його поб'ю, а я не хочу цього робити". Легендарний Рой Джонс провів 73 бої, в яких здобув 64 перемоги. Був чемпіоном світу в середній, другій середній, напівважкій і важкій вазі. 
Кримчанин Олександр Усик став автором нового рекорду, побивши досягнення американського боксера Евандера Холіфілда за швидкістю завоювання чемпіонського титулу в першій важкій вазі. Усик став чемпіоном світу в 10-му своєму бою, тоді як Холіфілд в 1986 році завоював чемпіонський пояс WBA в 12-му виходу на ринг.
Олександр Усик вночі 18 грудня проведе перший захист титулу в бою з південноафриканським боксером Табісо "Скелею" Мчуну. Згідно букмекерських котирувань, наш боксер є беззаперечним фаворитом поєдинку в Каліфорнійському Інглвуді. На перемогу Усика приймають ставки з коефіцієнтом 1,06, тоді як перемога претендента оцінюється коефіцієнтом 9,00. На нічию - символічний коефіцієнт 34,00. 
А тим часом К2 Promotions хоче провести спільний вечір боксу Геннадія Головкіна, відомого у світі GGG і Олександра Усика. Про це заявив виконавчий директор компанії Том Леффлер."Організація цього вечора боксу  стане нашою метою. Якщо ми домовимося про поєдинок Головкіна, то було б непогано показати Усика в тому ж шоу. Наша мета - привезти його до Нью-Йорку на Madison Square Garden. Це перший крок. Усик повинен виграти свій бій 17 грудня, а ми повинні домовитися про шоу з Головкіним, але це буде тільки в ідеальному випадку. А для Олександра це означає два захисти титулу в дуже короткий період часу. Вечір повинен бути показаний на НВО і пройти в США".
А головна ціль і мрія українця з Сімферополя Олександра Усика перемоги і сбір чемпіонських поясів у найпрестижнішій суперважкий вазі професійного боксу!
Василь Ломаченко
СУПЕРВАСЯ ВСТАНОВЛЮЄ НОВІ БОКСЕРСЬКІ РЕКОРДИ
Нещодавно Василь Ломаченко в черговий раз вписав своє прізвище в історію боксу. Перемігши Ніколаса Уолтерса, українець став чемпіоном світу за версією WBO. На горизонті замаячила зустріч з однією з живих легенд боксу - Менні Пакьяо, колишнім чемпіоном планети у восьми вагових категоріях! Бій проти філіппінця може стати зоряним часом для українця. Чи готовий він до нього? Думки спеціалістів зводяться до того, що Ломаченко потрібно ще мінімум два бої з сильними суперниками - для досвіду. І ближче до кінця 2017 року бій Пакьяо - Ломаченко може стати прикрасою року. Команди боксерів налаштовані на цей поєдинок, що підтверджує і промоутер Василя Боб Арум.
Команда Ломаченко також розглядає варіант переходу українця в іншу вагову категорію для організації бою в Манчестері проти британця Террі Фленагана, який володіє титулом чемпіона світу за версією WBO, і в разі бою і перемоги Ломаченка, може бути встановлений черговий рекорд - три чемпіонські пояси в трьох різних вагових категоріях менш, ніж за 10 боїв!
Наприкінці листопада Фленаган в черговий раз захистив свій титул, перемігши Орландо Круса технічним нокаутом в дев'ятому раунді. 
Уолтерс зізнався, чому здався в бою з Ломаченко 27 листопада. Ямайський боксер Ніколас "Дроворуб" Уолтерс заявив, що прийняв рішення відмовитися від продовження бою з Василем після того, як з трудом устояв у сьомому раунді. "В кінці сьомого раунду він потрапив у мене дуже сильними ударами, я ледве вижив у цьому раунді і команда вирішила зупинити поєдинок - вони бачать бій краще мене", - сказав Уолтерс. Ямайський боксер підкреслив, що в цей вечір все було на користь Ломаченка "Він дуже гарний боєць, я багато чому навчився у нього і багато отримав з цього бою. Це було сім раундів красивого боксу, поки мій кут не вирішив, що пора закінчувати це". Уолтерс підкреслив, що не кожен погодиться битися 7 раундів з самим Ломаченко.
Відомий фахівець боксу, яка сама була чемпіонкою світу Аліна Шатернікова заявила: «Скажу відверто, цей бій допоміг мені усвідомити, що ми всі живемо в епоху Василя Ломаченка. Як була епоха Мохаммеда Алі, Майка Тайсона, так зараз і епоха Ломаченка. Можливо, це моє суб'єктивне сприйняття історії і еволюції суспільства, але так я це відчуваю. Я думаю, що Ломаченко досяг такого рівня боксу, який більшість боксерів і промоутерів не можуть поки навіть зрозуміти. Це підкреслює ще раз його унікальність. І це не пафосні слова, адже я об'єктивно ставлюся до всіх боїв і боксерів. Але тут, по суті справи, сам факт, що Уолтрес (сильний спортсмен, який до цієї ночі був непереможний, який пройшов у своїй кар'єрі серйозних суперників) капітулював після 7-го раунду з Василем Ломаченко говорить багато про що. Він зрозумів, що не має взагалі ніяких шансів. Бій міг закінчитися тим, що Василь його знищив би. Тому це було досить мудре рішення з боку Уолтерса. 7-й раунд і всі попередні показали, що такому бійцю, як Василю Ломаченку складно якось протидіяти. Поки що для всіх загадка, як це зробити» .
НАШІ НАДІЇ НА НАЙБЛИЖЧЕ МАЙБУТНЄ
У США є як великі, так і невеличкі промоутерські компанії. За одну з останніх, Файт Промоушн, виступають відразу п'ятеро українців - Євген Хитров, Сергій Дерев'янченко, Іван Голуб, Денис Лазарєв, Валентин Головко. Американці чудово розуміють потенціал цих боксерів і розраховують на них вже в наступному році. Так просто американці до себе не запрошують.
А ще у нас є Віктор Постол, який, для багатьох сенсаційно встиг у цьому році побувати чемпіоном світу, наполегливо йде до мети Денис Берінчик. Схоже, що наступного року всерйоз заговорять про Олександра Спірка, бійця компанії братів Кличків. Неабиякі шанси має на чемпіонство Олександр Гвоздик, Український боксер (12-0, 10 КО) прокоментував перемогу над Айзеком Чілембою (24-2-5, 10 КО). "Лівий джеб, лівий хук і прямі правою по корпусу, справді, зачепили його. Люди думали, що у мене занадто мало поєдинків на професійному ринзі, але я провів більше 250 на любительському рівні». Після поєдинку багато фахівців всерйоз заявили, що в поєдинку Гвоздик - Чілемба народилася нова зірка, яка просто зламала свого суперника. Тож напевно, наступного року кількість українських чемпіонів на професійному ринзі збільшиться.
В ОЧІКУВАННІ НЕЙМОВІРНОГО БОЮ НА ЛЕГЕНДАРНОМУ СТАДІОНІ 
Британець Ентоні Джошуа, який днями технічним нокаутом захистив свій титул чемпіона світу за версією Міжнародної боксерської федерації (IBF) в суперважкій вазі у бою з американцем Еріком Моліною, 29 квітня 2017 року зустрінеться на «Вемблі» з українцем Володимиром Кличком. У бою Джошуа і Кличка на кону стоятиме не лише пояс IBF, але і пояс Всесвітньої боксерської асоціації (WBA). В активі Джошуа 18 перемог у 18 боях, і усі вони отримані нокаутом. Кличко виграв 64 поєдинки і зазнав чотирьох поразок. Серед суперників українця були майже всі елітні боксери сучасності. 
Вперше букмекери не вважають киянина фаворитом бою. Ось що заявив легендарний чемпіон - "Я з нетерпінням чекаю цього бою року, як і фанати по всьому світу. Це уперше за десять років, коли я буду в ролі претендента. Я битимуся з чемпіоном, якого вважаю найкращим з молодого покоління. Це робить поєдинок унікальним. Але я готовий до цього виклику». 
А вболівальники вже почали полювання за квитками на бій. Схоже, що легендарний лондонський стадіон встановить рекорд і збере глядачів більше, ніж футбольний матч «Челсі» - «Манчестер Юнайтед». Якщо будуть забиті всі місця та проходи, кількість уболівальників може досягти під 100.000…
Дмитро Нагорний

Немає коментарів:

Дописати коментар