Интернет реклама УБС

05.12.16

ВІДЕНЬСЬКА КАЗКА В ЗАСНІЖЕНОМУ КИЄВІ

Аншлаг у глядацькій залі, крики – браво, море квітів! Так українська столиця вп’яте зустріла легендарний колектив із Австрії, прославлений Віденський Штраус-Оркестр, якій понад чверть століття є символом і гордістю красеня Відня. Патронує оркестр мер австрійської столиці Михаель Хойпль. 
Потрапляючи на  нову програму Віденського Штраус-Оркестра з перших нот захоплює враження. Неначе машина часу переносить глядача в 19 столiття i ви з головою поринаєте в ту чудову атмосферу незабутнiх балiв. Чудова музика яка виконується в тому ж стилi незмiнно вже бiльше столiття. Доповнють дiйство чоловіки в фраках та жiнки в вишуканих вечiрнiх сукнях.
До України маестро Пітер Гут, якій беззмінно керує оркестром привіз відомі вальси, деякі з яких, слухав ще австрійський імператор, який рівно сто років тому пішов з життя. Київські глядачі під час концерту почули твори відомих композиторів Іоганна Штрауса, його батька і братів, його наступника на посту директора імператорського балу Карла Мішеля Цірера, останнього короля вальсу - Роберта Штольца. Із оркестром ще виступала чарівна співачка Елізабет Ярман, солов’їним голосом якої могла насолодитися публіка. Сам же Пітер Гут показав не звичайну майстерність одночасного диригування та гри на скрипці, а емоційність його виступу була просто неймовірна та неперевершена.
Кожний присутній на цьому унікальному концерті міг це побачити та почути. При цьому дирижер Пiтер Гут вправно та вiртуозно керує не лише оркестром, але й глядачами в залi. Першi та другi знаходяться в чудовому та святковому настроi. Глядачi брали  активну участь в концертi – це одна з iзюминок, яка була придумана самим Iоганном Штраусом. 
В день концерту, першого зимового уікенду в Австрії відбулися вибори їх президента. Артисти змогли проголосувати достроково і відправилися в турне по семи країнам світу, які організував відомий продюсер, наш земляк директор концертного агенства «Міжнародний міст культури» Михайло Гуміров. 
Цього разу після столиці оркестр покаже свою майстерність 6 грудня в Одесі та 8 грудня –Харкові. На жаль не склалося зі Львовом. Західна столиця України, де ще пам’ятають Австро-Угорську імперію, має лише один пристойний палац, який цього разу не дістався її величності опереті…
Дивовижне враження залишив диригент Пітер Гут. Маестро закінчив Академію музики у Відні по класу скрипки, а потім три роки займався в Московській консерваторії в класі метра Давида Ойстраха. У 1978 році Пітер Гут спільно з гобоістом Гербертом Ведралом заснував Віденський Оркестр Йоганна Штрауса. З 1992 року Пітер Гут очолює Фестиваль Віденської оперети в Японії, з 1995 року керує постановками оперет Штрауса на Мадридському телебаченні і постійно запрошується як музичний керівник постановок опер і оперет у різні театри світу! 
Пітер Гут керує оркестром настільки жваво, віртуозно і емоційно, що навіть глядачі починають піддаватися його впливу – і тоді все стає одним цілим, великою Музикою у виконанні якої бере участь кожен в залі, перетворюючи концерт в дивовижну феєрію, в якій глядачі співають, танцюють і диригують разом з оркестром. І відчувають себе причетними до Великого Мистецтва! Зберігаючи вірність традиціям, які існували з часів Штрауса, Пітер Гут диригує зі скрипкою в руках. Браво маестро! DANKE SCHOEN. Віват пану Михайлу Гумірову!
Гання Долженко, Леонід Коваленко (фоторепортаж журналу "ИМЕНА" для "Української молоді"). Фото Леоніда Коваленка. 

Немає коментарів:

Дописати коментар