Интернет реклама УБС

07.03.17

Виставка живопису «Задзеркалля»

Музейно-виставковий центр «Музей історії Києва» та Юлія Полякова представляють виставку живопису «Задзеркалля»
( 06.03- 19.03.2017 р.)

        Юлія Полякова – молода київська художниця, яка створює незвичайні, відверті жіночі образи. За освітою вона графічний дизайнер, а живописом почала займатися з 2009 року. На початку творчого шляху роботи Юлії були представлені в автосалоні «Bentley Ukraine» та галереї «ART B&S». У 2009-му посіла перше місце на «Тижні українського мистецтва», а також представила першу персональну виставку «Ідентифікація Єви». Наступні 6 років працювала за фахом. Після творчої перерви вирішила спробувати себе в еротичному живописному жанрі: почала поєднувати у своїй творчості графічний дизайн, фото, графіку живопису, еротику, абстракцію і, в результаті, отримувати неординарні відверті роботи.

«Задзеркалля» – проект про естетику жіночого тіла. На 13-ти полотнах зображені жінки в спокійних, розслаблених позах, які заглиблюються у свій внутрішній стан, аналізують власні почуття, хвилювання, емоції.

Ідея проекту в тому, що жінки цікаві одна одній у якості власного відображення. Погодьтесь, жінкам властиве таке явище як самозамилування. І в цьому випадку інша особа є дзеркалом лише з тією різницею, що її можна відчути на дотик – теплоту тіла, м’якість тканин, текстуру шкіри.  І саме тут проходить межа між простою цікавістю і фізичною близькістю. Наскільки далеко можна зайти в цих дослідженнях? Обмежитись лише спогляданням чи дозволити собі щось більше? Це і є та межа дозволеного, що існує не тільки в нашому суспільстві, але і в нашій голові. І хоча на багатьох полотнах зображені наче б то різні дівчата, але, насправді, це просто різні сторони однієї людини – одного Я.

Леонід Коваленко


Немає коментарів:

Дописати коментар