Интернет реклама УБС

08.06.17

Що потрібно і будуть змінювати в НААУ?Дебати кандидатів на посаду голови Національної асоціації адвокатів України .

     9-10 червня цього року в Києві на першому з 2012 року  з’їзді адвокатів України,будуть обирати  нову голову Національної асоціації адвокатів України(НААУ), на дану посаду висунуто три кандидатури,з яких і діюча голова НААУ, Лідія Ізовітова . В інформаційному агентстві УНІАН 6 червня претенденти на посаду НААУ,а саме Інна Рафальська та Петро Бойко розповіли про свої наміри на посаді голови, де заявили про наміри змінити повністю систему в управлінні асоціацією і про намір повноцінного захисту адвокатів.
   «Головною функцією Асоціації є створення надійного захисту для адвокатів. За 5 років свого існування асоціація не стала надійним захисником для юристів,не стала провідником їхніх  ідей,  тому ми маємо втручання, незахищеність  не бачимо того, що керівництво асоціації піклується про кожного правозахисника. Ми маємо навчитися самоуправлінню,не бюрократичному керуванню,не втручання в кожну дію адвоката регіону, щодо ситуації,яка склалася в регіоні,а саме навчитися самоуправлінню. Маємо забезпечити найбільш широке представництво демократії в самоуправлінні. Маємо йти до того,щоб повернутися до загальних  зборів ,до такого  представництва, де є само представництво юристів і зацікавленість у вирішенні як регіональних,так і національних питань діяльності адвокатури. Голова Національної асоціації відповідає за кожну ситуацію, яка стається з кожним адвокатом в Україні .Ми маємо змінити якість адвокатури.» ,- розповіла  Інна Рафальська ,претендентка  на посаду голови НААУ.  
   За словами Олександри Яновської,кандидата юридичних наук,то хотілося би  бачити по країні сильну ,незалежну, професійну організацію,таку організацію, яка би захищала права, лобіювала інтереси адвокатури,  сприяла її розвитку, підвищенню кваліфікації, бо в принципі на сьогоднішній день адвокатура не просто професійна організація, а вона є одним з стовпів правосуддя в нашій країні і це зафіксовано  в нашій Конституції.
   В контексті позицію Рафальської підтримав і  кандидат на посаду голови НААУ, Петро Бойко, який сказав: «Якщо ми виберемо правильний шлях, шлях  до майбутнього,то адвокатура буде сильною ,незалежною і спроможна вирішити завдання які покладено на неї. Коли стоїть питання, а яка повинна бути адвокатура? То в першу чергу потрібно зробити акцент на дві речі,  перше - дати найбільшу можливість і найбільшу автономію  для регіону, не може бути в нашому цивілізованому суспільстві, коли ми не маємо права зібратися,  ми не повинні питати на місцях особистого дозволу, а це все  вирішується дуже просто. Але  саме найбільше, що повинна зробити НААУ це реально захистити адвокатів."
                                                                                                               Вікторія Терещенко

.



Немає коментарів:

Дописати коментар