Интернет реклама УБС

07.06.17

Harper’s Bazaar та Vogue, народжені модою.

Коли статті про моду почали завойовувати читацьку аудиторію? Коли у людей з’явилася можливість слідкувати за трендами? І коли врешті-решт модниці змогли стати справжніми модницями? Це сталося ще у 19 столітті, коли у світ почали виходити перші журнали про моду. Найстарішим виданням про стиль вважається Harper’s Bazaar. Перший його номер вийшов у світ, у далекому 1867 році. Не менш поважним за віком є й журнал Vogue, датою його народження є 1892 рік. Саме ці журнали мріяли мати усі модниці найвпливовіших країн світу. Harper’s Bazaar  та Vogue, зробили моду всезагальною та необхідною.
Спільним для обох журналів є те, що своїм становленням вони декому завдячують. Так для Harper’s Bazaar це компанія «Harper and Brothers», а засновником Vogue  є  Артур Болдуін Турнюр. Вони обидва почали свій старт з США і вже пізніше здобули більш широке поширення. Зараз вони  мають своє видавництво в понад 30 країнах. Але в Україні ці журнали з’явилися не так давно у порівнянні з Європою.
Імениті модні будинки відсилають їм ескізи своїх майбутніх колекцій, дизайнери дають інтерв’ю, а для будь якої моделі великою честю є її поява на обкладинці цих видань. Сучасний світ моди вже неможливо уявити без них.
Harper’s Bazaar та Vogue пройшли перевірку часом й щоразу коли того вимагав час змінювались. Так спочатку обидва журнали виходили щотижня, тепер же вони є щомісячними виданнями. У 1932 році Vogue упершее розмістив на своїй обкладинці кольорову фотографію. З того часу кожен новий фотограф журналу робив його обличчя і ставав не менш важливим за редактора. Пізніше на обкладинках журналів почали поміщати не лише обличчя моделі але і саму її, в повний зріст. Фотограф Фріссель вперше у 1930-х роках став робити фото моделі у русі. І з плином часу моделі теж ставали дуже важливою складовою журналів. 
За чаc свого існування Harper’s Bazaar  та Vogue збільшили свою читацьку аудиторію,
орієнтуючись уже не лише на заможних громадянок США, але і на жінок різного достатку у всьому світі.
Журнали для жінок роблять жінки, адже ніхто не зрозуміє жінку краще ніж інша жінка. Тому й головними редакторами цих журналів були жінки. І справжньою іконою головного редактора жінки є Анна Вінтур, яка працює  у Vogue  з 1988 року. Саме вона є прототипом головної героїні фільму «Диявол носить Прадо». 
У цих видань буде ще довге життя пов’язане зі світом стилю і краси. А мода буде надихати їх на нові цікаві випуски.
Ольга Карлова

Немає коментарів:

Дописати коментар