Интернет реклама УБС

27.09.17

«Інтернат» або війна очима Сергія Жадана

Відомий та неординарний письменник Сергій Жадан вкотре вразив своїх поціновувачів новою книгою.  Презентація роману «Інтернат» відбулася 26 вересня  у київському Будинку Кіно. Бажаючих послухати про новинку було більше, ніж місць в залі, тож автор привітно запросив всіх, хто не встиг сісти, примоститися на сцену. 
Книгу чекали ще з того часу, коли Сергій залишив на власній сторінці у «Фейсбуці» невеличке повідомлення: «Дорогі брати і сестри. З сердечною втіхою й душевним трепетом повідомляю, що сьогодні, 1 березня 2017 року, поставив останню крапку в своєму новому романі. 464 тисяч знаків. Шукайте цього року в книгарнях України».
«Інтернат» вийшов друком у видавництві Meridian Czernowitz. Це книга про війну, про криваву українську зиму 2015-го року. В центрі подій – 2 головних героя. Паша – шкільний вчитель, людина, не причетна до політики. Він ніколи не здогадувався, що побачить на свої очі справжні воєнні дії, купу поранених та вбитих людей, відчує повну безнадію та незахищеність, почуватиметься, як крихітна мурашка, яку можуть розчавити у будь-який момент. Саша – племінник Павла, маленька дитина, якій в силу обставин довелося спостерігати жорстокість та безглуздість інших. Цим двом необхідно пройти лінію фронту, відчути біль війни на собі, аби врятуватись.
Книга дає кожному читачу пережити в душі долю солдатів, військових та мирних жителів, що опинилися на Сході в критичній ситуації. Саме тому Жадан рекомендує прочитати «Інтернат» людям, які не зазнали наслідків війни, які байдуже ставляться до кривавих подій на нашій території, тим,  хто формує свою думку лише з неточних повідомлень ЗМІ. Цей роман — стрес для простої особистості, та він відкриває очі на ту реальність, яку нам не хочеться сприймати. 
Під кінець презентації автор подарував публіці й свої нові, ще не видані вірші, які писалися разом з книгою, на ту ж саму тему.  Творчість автора не залишила нікого байдужим, книги розкупили за лічені хвилини. «Інтернат» — перший роман Сергія, що розкриває військово-політичну проблему. Можливо, завдяки таким книжкам ми  нарешті усвідомимо абсурдність вбивств, кровопролиття та зрозуміємо справжню цінність життя та миру на землі.
Анна Кириєнко

Немає коментарів:

Дописати коментар