Интернет реклама УБС

27.09.17

Пішла з життя видатна оперна співачка Цісана Татішвілі

Володарка легендарного співочого голосу, камерна і оперна співачка, Цісана Татішвілі померла в 79 років на батьківщині, в Грузії.
Про це повідомив Тбіліський державний театр опери і балету імені Паліашвілі в офіційному звернені на своїй сторінці у Фейсбуці. 
"Тбіліський державний театр опери і балету висловлює глибокі співчуття родині співачки і всьому музичному світу", - зазначається в повідомлені.
Причина смерті не була повідомлена в офіційному звернені. Згідно не офіційних джерел похорони Цісани Татішвілі відбудуться на Дідубійському пантеоні. 
Нагадаємо, Татішвілі народилася в Тбілісі 30 грудня 1937 року. В 26 років закінчила консерваторію, після чого стала солісткою Тбіліського театру опери та балету. Її співочий голос "сопрано" не одноразово визнавали унікальним та неповторним. Цісана Татішвілі виконувала романси Чайковського, камерні твори Тактакішвілі та інших. Згодом стала викладати в Тібілійскій консерваторії. Співачка їздила на концерти в Польщу, Італію, Велику Британію та інші країни. За свої досягнення була удостоєна звання Народної артистки СРСР та Державної премії імені Паліашвілі.

Зураб Соткілава, Цісана Татішвілі Сцена зустічі Турідду и Сантуцци
з опери "Сільська честь"

Марія Прунцева

Немає коментарів:

Дописати коментар