Интернет реклама УБС

23.10.17

“Молодість. Пролог-47”

Перший день спеціальної фестивальної події Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість".

Після показу у дискусії взяли участь Мустафа Джемілєв, Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу та Збігнєв Буяк, польскій політичний діяч та один із засновників «Солідарності». 

Мустафа Джемілєв поділився власними враженнями від стрічки : «Неможливо було уявити, щоб цей фільм був випущений у СРСР. Польська «Солідарність» несла ідеї не тільки в Польщу, але й в Україну, і в ті часи ми це відчували».

Було згадано й режисера фільму – Анджея Вайду. Збігнєв Буяк висловився про нього так: «Це інтелектуаліст, який зрозумів, що в суспільстві існують різні ролі і він зіграв цю роль інтелектуаліста, який дивиться на життя різних людей і зображає це в фільмах».

Збігнєв Буяк під час Майдану та за часів окупації Криму разом з іншими польськими діячами створив Комітет солідарності з Україною. Проте на питання щодо причини видимої різниці у розвитку України та Польщі відповів так: «У Польщі було організовано команду, яка працювала над реформами у кожній сфері країни». 

Програма «Cвобода. Кіно соціальних змін» є спільним проектом «Молодості» та Інституту Адама Міцкевича.

УРОЧИСТА ЦЕРЕМОНІЯ  « Молодість. Пролог – 47» 

На церемонію відкриття фестивальної події «Молодість. Пролог-47» гості йшли доріжкою зеленого кольору – символом оновленого фестивалю, що тепер проходитиме навесні. 


 «Молодість» завжди була камертоном часу, і на ній в часи Радянського Союзу можна було робити речі, що були неможливі в Москві. Цьогорічний фестиваль вперше відкрила українська картина – «Мир вашому дому!», і це перемога у порівнянні з тим часом, коли «Молодість» тільки починалась і українського кіно майже не було», - розповів генеральний директор фестивалю Андрій Халпахчі, відкриваючи церемонію. 

Презентувати фільм «Мир вашому дому!» приїхала команда на чолі з режисером Володимиром Лертом. 

Фільм заснований на творах Шолом-Алейхема «Тев’є-Молочар». Зйомки проходили в історичних місцях під Києвом, а деталі інтер'єру та костюми тієї епохи відтворено до дрібниць. Робота над стрічкою тривала майже 5 років, над нею працювало більш ніж 300 людей.

«120 ударів на хвилину» та «T2 Trainspotting»

Завершився день на «Молодості» повним аншлагом. Дві супер-прем’єри фестивалю зібрали такий натовп, що зали кінотеатру «Київ» ледь вмістили усіх глядачів. 
Квитки на продовження шедевру Денні Бойла були розкуплені ще за кілька днів. 
Фільм наданий компанією B&H. 

Стрічку «120 ударів на хвилину» представили програмний координатор Богдан  Жук та Жульєн Езанно, радник з питань двосторонніх відносин CNC (Національної ради з питань кіно й анімації Франції). 

«Цей фільм виграв другу за значимістю нагороду у Каннах, а також приз Queer Palm,” - зазначив програмний Координатор фестивалю Богдан Жук. 

«Цей фільм було зроблено за підтримки нашої організації, фундації кінематографії Франції, і він є певним фільмом дорослішання для режисера Робіна Кампійо. Раніше він знімав менші роботи.» - зазначив пан Ензанно. 

Фільм наданий компанією Kinove. 

2-ГО ДНЯ ФЕСТИВАЛЮ БУЛО ОГОЛОШЕНО ПЕРЕМОЖЦІВ НАЦІОНАЛЬНОГО КОНКУРСУ КОРОТКОМЕТРАЖНИХ ФІЛЬМІВ НА «МОЛОДОСТІ. ПРОЛОГ – 47»!

Журі фестивалю оголосило свій вибір: головний приз «Золотий Скіфський Олень» Національного конкурсу короткометражних фільмів на «Молодості. Пролог – 47» отримав Павло Остріков за фільм «Випуск’97».

«Для мене це несподівано, але не настільки несподівано, щоб я зовсім не прийшов», - пожартував переможець.  

Окрім цього, режисер найкращого фільму Національного конкурсу отримав грошовий приз  від офіційного  партнера фестивалю, спонсора Національного конкурсу короткометражних стрічок, оператора держаних лотерей М.С.Л.  у розмірі 50 000 гривень.

Чек на 50 000 гривень переможцю вручив Павло Вайсеро, директор з маркетингу оператора державних лотерей М.С.Л.

Спеціальні відзнаки журі отримали:

Фільм «Ма» режисерки Марії Стоянової «за вдумливе та зворушливе поєднання витриманої форми та тонке відображення стану душі в часи війни».

ФЕСТИВАЛЬ ПРОХОДИВ ЗА ПІДТРИМКИ:
Державного агентства України з питань кіно; Київської міської державної адміністрації; Департаменту культури КМДА; Управління туризму та промоції КМДА; Фонду “Відродження”; Інституту ім. Адама Міцкевича (Польща); Британської Ради в Україні; Французького інституту; Польського інституту в Україні; Італійського інституту культури; Посольства Німеччини в Україні; Посольства Франції в Україні; Посольства Швейцарії в Україні;

ПАРТНЕРИ ФЕСТИВАЛЮ:
Lаnet.TV – генеральний партнер;
МСЛ - офіційний партнер Національного конкурсу;
Міжнародні Авіалінії України  - офіційний авіаперевізник фестивалю;
FILM.UA – група компаній з виробництва, дистрибуції та доставки, аудіовізуального контенту;
StarMedia – генеральний партнер Boat Meeting;
Ювелірний дім Kimberli – офіційний партнер нагородження;
Пригощає Микола Тищенко та мережа ресторанів Наша карта – офіційний гастропартнер;
WD&SS – web-партнер фестивалю; 
True Advertising Group – креативний партнер фестивалю;
B&H Film Distribution Company – офіційний партнер презентації фестивалю;
ЦУМ – Головний універмаг міста;
Inkerman – Винний партнер фестивалю;
ALeXX – Креативний коньяк в стилі fusion;
Ілта – Авто-партнер фестивалю;
Арт-готель Баккара – Готельний партнер фестивалю;
Only Rose – Трояндовий партнер фестивалю;

Немає коментарів:

Дописати коментар