Интернет реклама УБС

20.10.17

Тварини теж мають права: коротко про Всеукраїнський марш за права тварин

У неділю 15 жовтня у Києві відбувся Всеукраїнський марш за права тварин. Захід розпочався об 12 годині у парку ім. Тараса Шевченка. Ініціаторами ходи стала зоозахисна організація UAnimals. Підтримати кампанію вийшла понад тисяча киян. 

Як зазначали організатори: «Подія покликана об'єднати зоозахисну спільноту та заявити владі і громадськості, що тисячі українців готові боротися за гуманність і права тварин. Ми вийдемо для того, аби покласти край знущанням над тваринами в цирках і сфері розваг, закликати владу впровадити дієві механізми боротьби з живодерами та садистами, звернути увагу українців на гуманне ставлення до тварин».

Під час Маршу активісти підписали Універсал головних цілей зоозахисту до 2025 року, до якого увійшли такі положення як заборона використання тварин у цирках та дельфінаріях, відмова для експлуатації тварин для жебракування, фото послуг, експериментів, сприяння створенню зоополіції тощо.

Окрім Києва, подія відбулася також і в інших куточках України. Зокрема жителі вийшли на вулиці міст Одесси, Львова, Харкова, Миколаєва, Рівного, Ужгорода, Запоріжжя, Кривого Рогу, Івано-Франківська та Маріуполя. 

Одна із учасників заходу, Наталія Мурза розповіла, чому прийшла підтримати Марш: «Пішла, бо у наших цирках, зоопарках і дельфінаріях жахливо поводяться з тваринами (казати, що з ними роблять на фермах, взагалі не треба). В Україні дуже складна ситуація з вуличними тваринами: їх багато і їх вбивають, а це неприпустимо у розвиненій країні. Окреме питання про шуби - це не нормально у 21 столітті носити шматки тіла інших тварин, щоб зігрітись. Ми у помірному кліматі живемо - є чудові замінники шубам на українському ринку. Я пішла туди з метою привернути увагу людей до проблеми, яка існує у нас у країні. Сподіваюсь, що марш у декілька тисяч людей довів небайдужість та гуманність українців».

Учасники Маршу несли в руках плакати із написами «Ми – за цирк без тварин», «Тварини теж хочуть любові», «Дельфінарії це жорстоко», «Світ не зміниться, якщо ви врятуєте одну собаку. Але для цієї собаки світ точно зміниться» тощо.

До початку ходи користувачі соціальних мереж розпочали флешмоб «Вийди за мене!», щоб привернути ще більшу увагу до проблеми жорстокого поводження з тваринами.

UAnimals отримали підтримку не тільки громадськості, а також представників багатьох громадських організацій та лідерів думок – переможниця «Євробачення» Джамала, яка вийшла на Марш зі своїм собакою, параолімпійський чемпіон Андрій Демчук, Міс Україна-Всесвіт 2017 Яна Краснікова, спортсменка Яна Клочкова, співачки ONUKA та Vivienne Mort.
Нагадаємо, що нещодавно Міністерство екології та природних ресурсів України підтримало ідею заборони використання диких тварин у цирках, а 22 червня цього року Верховна Рада України внесла зміни до законодавства щодо гуманного ставлення до тварин.

Дана Білоусова

Немає коментарів:

Дописати коментар