Интернет реклама УБС

22.10.17

Призером найпрестижнішої літерацької нагороди Великої Британії став американський письменник

Букерівською премією був нагороджений Джордж Сондерс за свій перший роман "Лінкольн в бардо". Про це повідомляється на офіційній сторінці Букерівської премії в соціальній мережі та на сайті видання Reuters. 
"Дякую за велику честь, яку я сподіваюся виправдати усіма іншими своїми працями до кінця життя", - сказав Джордж Сондерс відразу після того, як дізнався, що став призером. 
У своєму історичному романі "Лінкольн в бардо" Сондерс розповідає про вигадані події, які відбуваються після того, як 16-тий
президент США Авраам Лінкольн ховає свого 11-ти річного сина Вілла. Автор взяв за основу правдиву історію про те, як в лютому 1862 року під час Громадянської війни помирає маленький хлопчик і як сильно батько переймався в зв'язку з його смертю. Лінкольн весь час повторював, що "його бідний хлопчик був занадто хорошим для цієї землі", тому "Господь покликав його додому". Саме з цієї трепетної і прикрої сімейної історії письменник пише свій роман, який переростає в художню фантастику, в якому Вілл Лінкольн потрапляє в бордо - перехідний стан душі, чистилище. 
Джордж Сондерс розповів, що виношував ідею написання цього роману протягом 20 років. Навіть, коли письменник вже розпочав роботу над своїм твором у нього виникали сумніви чи "інша людська істота зможе його прочитати". Тоді його заспокоїла дружина Паула, яка прочитала роботу чоловіка і зазначила на папірцю "щось таке щедре, що це назавжди залишиться в таємниці".
Судді Букерівської премії назвали дану книгу "вкрай оригінальною" та "глибоко зворушливою".
Письменник Джордж Сондерс вже не одноразово здобував нагороди та премії, зокрема в 2013 році він отримав PEN/Malamud Award.
Букерівську премію засновану в 1969 році до нещодавнього часу могли отримувати тільки ті автори, які проживали на території Об'єднаного королівства та країн Співдружності. Від 2014 року нагороду можуть отримати письменники з інших країн світу за свої романи написані на англійській мові та видані в Британії. Джордж Сондерс став другим американцем, який отримав цю престижну премію. Переможець отримав нагороду в 50 тисяч фунтів стерлінга, яку вручила йому герцогиня Корнуоллська. Всі інші фіналісти отримали подарункове видання книги ручної роботи та чек на 2500 фунтів стерлінга.
Марія Прунцева

Немає коментарів:

Дописати коментар