Интернет реклама УБС

06.10.17

Німецьким спецслужбам потрібно більше грошей і повноважень

Німецькі спецслужби хочуть повноважень для знищення сервера бундестагу

Як повідомляє Укрінформ, спецслужби ФРН - федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND), федеральне відомство по захисту Конституції (контррозвідка) і військова контррозвідка (MAD) - хочуть більше повноважень і грошей.
Про це вони заявили під час перших публічних слухань у профільному комітеті бундестагу, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Служби потребують повного набору інструментів, за допомогою яких ми можемо вирішити проблеми сьогоднішнього дня», - заявив глава контррозвідки Ханс-Георг Маасен.

Зокрема, за його словами, якщо будуть отримані дані, що сервер бундестагу зламаний (як це сталося в 2015 році) і дані йдуть на сервер за кордоном, спецслужби повинні мати можливість в рамках оперативних заходів знищити ці дані, поки їх не зробили надбанням громадськості. Для цього, зазначив Маасен, у відомства є технічні можливості, але не вистачає правових повноважень.

Глава BND Бруно Каль зі свого боку запропонував дозволити проведення контратак у разі визначення джерела кібератаки.

Всі керівники спецслужб назвали кібершпіонаж в числі основних загроз безпеці нарівні з ісламським екстремізмом. Згадали вони і Росію, в контексті того, що кібератак в ході виборчої кампанії в ФРН не було зафіксовано, пояснюючи це тим, що в Кремлі усвідомили, що «політичні втрати такого втручання були б надто високі».

Всі керівники говорили про те, що для більш ефективної роботи потрібно більше грошей. І централізації, щоб не допустити повторення «справи Аніса Амрі» - берлінського терориста, який був відомий регіональній владі, але не був нейтралізований вчасно.

Депутатам повідомили також, що лише цьогоріч контррозвідка отримала 650 сигналів від населення з приводу ісламістів, які можуть готувати теракти. А також про те, що військова контррозвідка щороку виявляє серед своїх службовців трьох ісламістів, що в порівнянні з загальною кількістю населення непропорційно багато.

Немає коментарів:

Дописати коментар