Интернет реклама УБС

24.11.17

1-Й УКРАЇНСЬКИЙ ЖІНОЧИЙ КОНГРЕС

В середу, 22 листопада, в Києві розпочав свою роботу перший Український Жіночий Конгрес, організований за ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості».
Захід зібрав біля 300 найактивніших жінок і чоловіків, успішних в політиці та бізнесі, представників неурядових організацій та медіа, щоб об’єднати їх довкола ідеї забезпечення ґендерної рівності в різних секторах українського суспільства, як базового елементу сталого розвитку нашої держави.

Під час відкриття співголова МФО «Рівні можливості» Олена Кондратюк підкреслила, що захід передбачає ряд важливих дискусій, під час яких спікери та учасники обговорять питання зміцнення справедливості та рівності.



У відкритті Конгресу взяв участь прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він підкреслив важливість подолання гендерної нерівності та всіх перешкод, з якими стикаються жінки в країні. «Якщо говорити про український парламент, то структура українського парламенту щодо гендеру дещо змінилась, але цього недостатньо», – сказав В.Гройсман та пообіцяв сприяти вирішенню гендерних питань в країні.

В тематичних обговореннях приймали участь перші особи держави, українські та іноземні парламентарі, представники Уряду, міжнародних організацій, місцевого самоврядування, вітчизняні та закордонні експерти.

1-Й УКРАЇНСЬКИЙ ЖІНОЧИЙ КОНГРЕС В ПЕРШИЙ ДЕНЬ ВЖЕ РОЗГЛЯНУВ НИЗКУ ВАЖЛИВИХ ПИТАНЬ В СФЕРІ ГЕНДЕРНОЇ ПОЛІТИКИ

Під час першого дня Першого Українського Жіночого Конгресу, організованого за ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості», учасники обговорили низку важливих тем, які стосуються гендерної політики в Україні та світі.

Зокрема, було проведено три дискусійні платформи «Роль жінки в суспільно-політичному житті країни: погляд зсередини та погляд зовні», «Жінки, мир та безпека», «Втомились мовчати! Запобігання та протидія гендерно обумовленому насильству проти жінок».


Захід зібрав біля 400 найактивніших жінок і чоловіків, успішних в політиці та бізнесі, представників неурядових організацій та медіа, щоб об’єднати їх довкола ідеї забезпечення ґендерної рівності в різних секторах українського суспільства, як базового елементу сталого розвитку нашої держави.

Під час першої дискусії щодо ролі жінок в суспільно-політичному житті країни спікери та спікерки сфокусували увагу на необхідності більшого залучення жінок до процесу прийняття рішень. «75% жінок-держслужбовців не мають керівних посад. На державній службі в деяких міністерствах ми маємо більше 85% жінок. Коли ми говоримо про заступників міністрів, то з них 40% жінки. Це вже великий прогрес, раніше такого ніколи не було. Серед членів Уряду цей показник – 8,5%. Нам є ще над чим працювати, аби більше залучити жінок до прийняття рішень», – заявила Віце-премєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Клімпу-Цинцадзе. За її словами, варто подолати стереотип в суспільстві з приводу того, що політика – то нежіноча справа.

Під час другої дискусійної платформи щодо ролі жінки в забезпеченні миру та безпеки, спікери та спікери обговорили обмеження для жінок на військовій службі, а також проблеми їх вирішення. Генерал-бригадирка, начальник штабу Армії Норвегії Інгрід Г’єрде, аналізуючи ситуацію в своїй армії, підкреслила, що жінки мають такі ж права та перспективи, як і чоловіки. «Норвезький сектор оборони має в своїх рядах жінок офіцерського складу і це важливо. Жінки на будь-якому рівні можуть зростати в посаді і отримати підтримку з боку чоловічої статі», – підкреслила Інгрід Г’єрде. А от в українській армії, за висновками спікерок, варто розширити кількість посад для жінок-військовослужбовців. Присутній на дискусії Міністр оборони Степан Полторак пообіцяв всіляко сприяти в цьому процесі, а також працювати над відміною обмежень при вступі дівчат до військових ліцеїв.


На третій дискусійній платформі спікери та спікерки привернули увагу до необхідності прийняття Україною Стамбульської конвенції, а також обговорили міжнародний досвід подолання гендерно-обумовленого насильства. Народна депутатка України Ірина Луценко підкреслила, що необхідно прийняти заходи для попередження та протидії домашньому насиллю. «Чому ми зараз повинні прийняти Стамбульську конвенцію? Тому що сплеск домашнього насилля потроївся. Він буде мати надзвичайно погані наслідки для наступних поколінь, він буде мати демографічний провал», – акцентувала увагу Ірина Луценко.

Конгрес продовжив свою роботу 23 листопада. Всього протягом двох днів відбулось 7 дискусійних панелей з питань посилення політичної і громадської участі жінок на різних рівнях, залучення жінок до процесу миротворчості та сектору безпеки, боротьби із ґендерно обумовленим насильством, а також подолання ґендерних стереотипів та посилення ґендерної освіти і просвіти.

В перший день Конгресу відбулося 3 дискусійні панелі з питань посилення політичної і громадської участі жінок на різних рівнях, залучення жінок до процесу миротворчості та сектору безпеки, боротьби із ґендерно обумовленим насильством.

В четвер, 23 листопада, перший Український Жіночий Конгрес продовжив свою роботу.
Цього дня на заході відбулись 4 дискусійні платформи: “Розширення економічних можливостей та прав жінок”, “Успішні жінки – успішні громади! Або подолання жінками перешкод та суспільних викликів у місцевих громадах”, “Гендер в освіті та роль медіа в інформаційно-просвітницькій діяльності щодо гендерних питань”, а також “Жіноче лідерство та менторство . Не конкурентки, а партнерки!”.

В тематичних обговореннях брали участь перші особи держави, українські та іноземні парламентарі, представники Уряду, міжнародних організацій, місцевого самоврядування, вітчизняні та закордонні експерти.

І на завершення 1-го Українського Жіночого Конгресу всіх чекав приємний сюрприз. Відома та сильна жінка, Державний секретар США в 1997-2001 роках Мадлен Олбрайт привітала учасників та учасниць з успішним проведенням заходу!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар