Интернет реклама УБС

23.11.17

Помер один із засновників легендарного гурту AC/CD Малькольм Янг

Всесвітньовідомий гітарист та один із засновників гурту AC/CD Малькольм Янг помер у 64-річному віці 18 листопада. Впродовж останніх років музикант страждав тяжкою хворобою. Малькольм Янг помер в родинному колі.
Про це повідомляється на офіційній сторінці колективу AC/CD на Facebook.
"Сьогодні з глибоким сумом AC/DC змушені оголосити про смерть Малькольма Янга, - йдеться у повідомленні,- Малькольм Янг був рушійною силою групи, перфекціоністом і унікальною людиною. Він залишив величезну спадщину, яке буде жити вічно. Хороша робота, Малькольм."
Смерть Малькольма Янга стала великим ударом для його родини, зокрема для його брата Ангуса. Вони разом заснували в 1973 році гурт AC/CD. Брат померлого написав у соціальній мережі, що "як його братові, важко виражати словами те, яке він мав значення для нього впродовж його життя, зв'язок, який був між нами, був унікальний і дуже особливий".
Довідка Малькольм народився в 1953 році в Глазго, Шотландія. Коли майбутньому музиканту було 10 років родина переїхала жити в Австралію. У музиканта було шість братів і сестра. Наймолодший зі братів згодом став автором пісень і незамінним соло-гітаристом гурту AC/CD. До того, як легендарна група була заснована Малькольм працював на фабриці виготовлення бюстгальтерів. Згодом, музикант буде згадувати, що робота на підприємстві де працювали, майже, одні жінки була для нього трохи принизливою. Після заснування гурт AC/CD виступав на розігрівах Aerosmith, Kiss, Nazareth, Styx, UFO. Всі альбоми колективу були записані за участі Малькольма Янга, окрім останнього 16-го «Rock or Bust»(2014 рік). Впродовж існування гурту в ньому змінилося 15 учасників, але брати-засновники залишалися завжди. В 2014 році було об'явлено про те,що Малькольм залишає групу в зв'язку зі проблемами зі здоров'ям. Згодом виявилося, що музикант страждав на деменцію - хворобу мозку, що викликала проблеми з пам'яттю і розумовою діяльністю. Замінив Малькольма в гурті його племінник Стіві Янг. З 2009 року Малькольм носить титул найвеличнішого гітариста всіх часів на рівні зі своїм братом Ангусом, за версією журнала Classic Rock.
Марія Прунцева

Немає коментарів:

Дописати коментар