Интернет реклама УБС

03.11.17

Костянтин Ковган. «Стежками рідного краю» (різьблення на дереві)


     02 листопада 2017 р. о 17.00 в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відбулося відкриття персональної виставки творів закарпатського художника Костянтина Ковгана «Стежками рідного краю» (різьблення на дереві).

     Костянтин Ковган живе та працює у м. Ужгород. Фахову освіту здобув у Художньому коледжі мистецтв ім. А. Ерделі (відділ художньої обробки металу). По закінченню коледжу зайнявся різьбленням на дереві, постійно вдосконалюючи професійні навички та технічні прийоми обробки деревини. У 2006 р. вступив до Закарпатського художнього інституту, де навчався на відділенні декоративно-прикладного мистецтва.
     На виставці представлено понад 20 станкових творів, виконаних у техніці рельєфного різьблення. У своїй творчості Костянтин Ковган надає перевагу пейзажному жанру. Автор зображує улюблені місця рідного краю («Рафанда», 2014 р.; «Будинки, ялинки, гори», 2017 р.). Роботи останніх років присвячені звичаям, пісням і танцям Карпат: людям, які живуть і працюють на цій землі («На Свалявщині», 2009 р.; «Сопілкар, скрипаль», 2012 р.). Твори, представлені в експозиції, виконані на високому професійному рівні. Художник використовує деревину різних порід, найчастіше липу та тополю, використовуючи тонування.
     Костянтин Ковган є учасником багатьох фестивалів і виставок в Україні та за її межами, зокрема у Польщі та Хорватії.
     
     
     Виставка триватиме до 02 грудня 2017 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар