Интернет реклама УБС

14.12.17

Натхення, народжене у тиші

 
У вівторок, 12 грудня, о 17.30 у Державній науковій архітектурно-будівельній бібліотеці імені В.Г. Заболотного (просп. Перемоги, 50; ст.м. «Шулявська») відбулось відкриття святкової художньої виставки «Натхення, народжене у тиші». Вернісаж приурочений до 20-річчя Київської спілки нечуючих художників «Натхнення» і триватиме від початку зимових свят (13 грудня — День Андрія (Калита) до 12 січня. Свої роботи представили десять митців із вадами слуху. Крім полотен, художники показують оригінальні м’які іграшки та вироби декоративного мистецтва.

Організаторами виставки виступили співробітники бібліотеки. «Давно знаємо і стежимо за творчістю спілчан», — каже директор ДНАББ ім. В.Г. Заболотного Галина Войцехівська. «Зокрема, тісна співпраця склалася із художником та архітектором Олексієм Нашивочніковим та художницею Галиною Інгулою. Роботи нечуючих митців справді вражають та викликають захват».

«Якось людина із нормальним слухом сказала мені, що той, хто не чує музику ніколи не зможе написати гарну картину. Ось уже 20 років наша спільнота спростовує цю думку. Ми, нечуючі митці, чуємо музику у своїх душах. Не слуховими нервами, не голосовими зв’язками, а іншими клітинками свого тіла творимо музику. Інтерпретуємо її у своїх полотнах. Ця виставка дає можливість усім «почути» нашу музику», — зазначає Олексій Нашивочніков,голова спілки «Натхення».

Про спілку

Спілку створили у 1997 році за ініціативи глухих митців та чуючих кураторів-консультантів: члена Національної спілки художників Олександра Туранського та художника-аматора Анатолія Лаврика. А організаційно підтримала створення «Натхнення» Київська організація Українського товариства глухих (УТОГ). Спільнота об’єднала художників Києва та Київської області. За час існування «Натхнення» відбулося чимало колективних та персональних виставок спілчан. Художники брали участь у різних мистецьких подіях. Зокрема, у міжнародних та всеукраїнських виставках нечуючих художників у італійських Римі, Мілані, Палермо та Трані, на Мальті, у Парижі, Мюнхені, Празі, Санкт-Петербурзі,Києві, Львові, Одесі та Полтаві. Відвідували міжнародні пленери, зокрема, у Мінську та Смоленську.

Виставка триватиме з 12 грудня 2017-го по 12 січня 2018-го. Вхід вільний.

Немає коментарів:

Дописати коментар