Интернет реклама УБС

22.01.18

ХТО СПРИЯЄ ВІДЧУДЖЕННЮ ЗЕМЛІ КІНОСТУДІЇ ІМ. ДОВЖЕНКА "ДОЧЦІ" "РОСНАФТИ"

Як повідомляє 5-й канал, історія розпочалась 20 років тому і нині кіностудія намагається відстояти власну землю

У Національної кіностудії імені Олександра Довженка намагаються відібрати частину землі на користь кіпрської компанії "Трансбуд" (заснована російською "Роснафтою"). Про таке йдеться на офіційному сайті кіностудії.

Як повідомляється, історія почалася ще 1997 року. Саме тоді було укладено угоду між Національною кіностудією ім. О.Довженка та ТОВ "Бомонд-АЗС", згідно якої кіностудія надавала в оренду підвал і кілька цистерн для заправки автомобілів. Натомість компанія мала купувати паливо, стежити за інфраструктурою і обслуговувати автомобільну заправку, а отриманий прибуток мав розподілятися між партнерами.

Спільно працювали кіностудія та "Бомонд-АЗС" до 2005 року. А згодом у реєстрі з'явилося судове рішення про те, що державний підвал вже не державний, а приватний.

"Умови договору між кіностудією та ТОВ "Бомонд-АЗС" не передбачали перехід права власності майна. Чи це зроблено на підставі підроблених документів, чи за корупційною схемою, з’ясовуватиме слідство, але підвал став власністю ТОВ "Бомонд -АЗС". Надалі, мабуть, щоб заплутати сліди, підвал перепродується ще кілька разів. І ось в 2008 році власником приміщення стає компанія "Трансбуд", - розповіли на кіностудії.

Того ж таки 2008 року приватна компанія подає документи до Київської міськради і просить виділити їй земельну ділянку, де і розташоване згадане приміщення.
"Компанія "Трансбуд" подає документи до Київміськради на виділення земельної ділянки, яка знаходиться в межах площі, яку Кіностудія ім. О.Довженка отримала ще в 1952 році. ТОВ "Трансбуд" хоче отримати землю на підставі того, що у них є забудова на цій ділянці. Державна земля в користуванні державної компанії. міська рада не має права розпоряджатися некомунальною землею", - наголошується у повідомленні.

Офіційно ж земельна ділянка за адресою проспект Перемоги, 44 і досі перебуває у користуванні Національної кіностудії. Відповідні документи було передано Департаменту земельних ресурсів Київської міськради.

"Незважаючи на це, жодної уваги. ТОВ "Трансбуд" проводить розробку технічної документації для оформлення частини земельної ділянки кіностудії без узгодження з керівництвом студії", - кажуть у кіностудії.

Наприкінці 2017 року це питання у земельній комісії Київської міської ради було поставлене на голосування. Представники кіностудій виступали категорично проти відчудження землі.

"Спочатку депутати дослухались до аргументів користувачів землі та не підтримали виділення ділянки ТОВ "Трансбуд", але після того як представники Кіностудії пішли з засідання, депутат Михайленко Владислав з голоса підняв питання про переголосування, і врешті-решт рішення було прийнято", - зазначається у повідомленні.

 22 січня, проект відповідного рішення будуть розглядати на комісії паливно-енергетичного комплексу Київради.
Підготував В. Жук

Немає коментарів:

Дописати коментар