Интернет реклама УБС

23.01.18

Давід Деніл «Не дай спати нам, ходячим» (Let Us Not Fall Asleep While Walking)

Voloshyn Gallery представляє персональну виставку фотографій бельгійського художника Давіда Деніла «Не дай спати нам, ходячим».
Фотографія для Давіда – інструмент, що дозволяє досліджувати, створювати кадри, які розгортають перед глядачем простір поза фотографічним зрізом часу. Він використовує візуальний підхід, щоб зобразити сьогодення України, що як і раніше тісно пов’язане із її історією.
Фотопроект «Не дай спати нам, ходячим» (Let Us Not Fall Asleep While Walking) – це спроба продемонструвати психологічний стан мешканців України, а також точку зіткнення минулого із сьогоденням, та надії на майбутнє без війни.
Давід працював над проектом протягом 50 днів. Всупереч документалістському підходу, він волів не показувати війну на сході, а закцентувати увагу на аспектах життя, які йому відкрилися у Києві. Вступаючи у діалоги із людьми, яких він зустрічав на вулицях, і спілкуючись з ними про конфлікт, а також про те, як ці люди інтерпретують власну дійсність, Давід об’єднав їх досвід в єдине ціле, у якому всі образи постають в якості індивідуальної життєвої спадщини. Знімки демонструють життя й акти самовираження окремих людей, виявляючи психологічну ідентичність українців та кризи у цілому.
За назву проекту були взяті рядки з останнього вірша Тараса Шевченка «Минають днi, минають ночі». Рядок «Не дай спати ходячому» був змінений на «Не дай спати НАМ...», щоб посилання охоплювало усіх людей України.
 «Я розглядаю свою роботу як набір коротких імпульсів на певну тему. Головна мета – створити проект, який зміг би проіснувати настільки довго, що колізії минулого і майбутнього можна було б розглядати в якості незалежних реальностей, що ставлять під сумнів наші повсякденні мотиви», – каже про свій проект художник.
«Проект Давіда Деніла важливий для наших глядачів, адже це можливість побачити  себе очима людини «ззовні». Ми призвичаєні до цілої купи нелогічних, архаїчних речей та явищ, і нам навіть не спадає на думку, що вони можуть здатися комусь дивними, що їх доцільність може бути поставлена під сумнів. Таке сприйняття дійсності і своїх можливостей обумовлене життям у межах радянського та пострадянського простору. Ми дуже раді демонструвати фотороботи Давіда Деніла, адже такі проекти-дослідження вкрай значущі для нашого соціуму, це можливість аналізувати себе та свої дії, змінюватись на краще», – зауважує співвласник Voloshyn Gallery Максим Волошин.
На даний момент Давід Деніл спільно зі швейцарською художницею Меліною Вілсон працює над концепцією однойменної книги, яка стане розширеною версією проекту «Не дай спати нам, ходячим». До видання увійдуть 137 знімків – це число загиблих в лютому 2014 року під час Революції гідності. Фотороботи будуть підкріплені знайденими відеоматеріалами, текстами, а також архівними матеріалами. Видання книги заплановано на початок 2018 року, надрукована вона буде в Україні.
Давід Деніл народився в 1976 році Льовені, Бельгія. Живе і працює в Генті, Бельгія. Здобув освіту інженера. Вперше зацікавився фотографією в 2014, після того як побачив роботи Джейкоба Ріїсе «Як живе інша половина». Під враженням від присутності великої кількості світла, яскравих композицій і тіней, що відбивали повсякденність і в той же час поєднувалися із концептуальним підходом, а також вдавання до фотографії як до засобу відображення соціальної несправедливості, Давід взявся адаптувати ці методи під проблематику сучасної дійсності.
Voloshyn Gallery – галерея сучасного мистецтва, була заснована Максимом та ЮлієюВолошиними у 2006 році. Від початку заснування носила назву Mystetska Zbirka Art Gallery та спеціалізувалась на класичному українському мистецтві та соцреалізмі, що є невід'ємною частиною історії мистецтва України. Згодом галерея змінила назву, розширила свій виставковий простір та перейшла до презентації contemporary art та концептуального мистецтва.
Сучасно-обладнаний виставковий простір галереї розташований у культурному та історичному центрі Києва на вулиці Терещенківській, у старовинному будинку 1913 року побудови, власником якого був Н. А. Терещенко. Згодом колекціонер та меценат Богдан Ханенко придбав будівлю для своєї дружини Варвари та перебудував на прибутковий будинок, другий поверх якого призначався для розширення експозиції колекції картин музею Ханенків.
Voloshyn Gallery опікується розвитком мистецького середовища в Україні і сприяє його інтеграції у світові культурні процеси. Галерея представляє українських художників за кордоном, приймає участь у міжнародних арт-ярмарках та мистецьких проектах. Презентує твори різних генерацій художників, працює на ексклюзивних умовах із такими авторами, як Михайло Деяк, Марія Сулименко, Володимир Когут. Галерея є майданчиком для експериментів, досліджень, соціальних проектів, як для знаних художників, так і для тих, хто ще тільки заявляє про себе. Voloshyn Gallery також спеціалізується на приватних продажах на вторинному ринку мистецтва XX ст. та сучасного мистецтва, надає консультативні послуги у галузі колекційного менеджмент сервісу.
Voloshyn Gallery
м. Київ, ул. Терещенківська, 13, вхід в арку 2-й двір

+38 050 136 47 37, +38 044 234 14 27, www.voloshyngallery.art,  info@voloshyngallery.com

Немає коментарів:

Дописати коментар