Интернет реклама УБС

11.09.18

Новий Альхен. Чиновник в'їхав в нову квартиру, як знедолений сирота

Порушили кримінальну справу за фактом незаконного виділення квартири керуючому справами і кадрами адміністрації одного з районів Альфіру Хасанову. Чоловік у 2016 році справив новосілля і в'їхав в житло, яке призначалася дитбудинку, що стоїть в черзі на надання квадратних метрів. У перевищенні посадових повноважень підозрюють голову комітету з управління муніципальної власністю райдержадміністрації 41-річну Світлану Свєшнікову. Вона підписала розпорядження про видачу житла не сироті, а своєму колезі Альфіру Хасанову.

В грудні 2015 року облдержадміністрація безоплатно передала на баланс райдержадміністрації однокімнатну квартиру площею 39,1 «квадратів» в райцентрі, призначену для надання дітям-сиротам. Всього в райцентрі є 25 дітей, позбавлених батьків, яких держава зобов'язана забезпечити житлоплощею. Але, як ніби в насмішку, замість знедоленого сироти в квартиру в будинку 1/1 на вулиці Будівельників в райцентрі вселився чиновник, який на той момент очолював відділ опіки та піклування районної адміністрації. Альфір Хасанов буде зобов'язаний повернути житло законним власникам, які стоять на отримання квадратних метрів в спеціальній черзі.
Оперативники підрозділу економічної безпеки районної поліції вилучили документи про розподіл муніципального житла серед дітей-сиріт. З'ясувалося, що в 2016 році одна державна квартира, передана муніципалітету відсутня. Більш того, поліцейськими встановлено, що в «сирітському» житлі проживав керуючий відділом кадрів райдержадміністрації Альфір Хасанов.
За зібраними поліцейськими матеріалами порушено кримінальну справу. Ведеться слідство.
У разі, якщо чиновниця постане перед судом і Світлану Свєшникову визнають винною в перевищенні посадових повноважень, їй загрожує до чотирьох років позбавлення волі.


Нова партія бабусь? - запитав Остап.
- Це сироти, - відповів Альхен.


Немає коментарів:

Дописати коментар