Интернет реклама УБС

11.09.18

Органи опіки і піклування порушують закон, – прокуратура Волині

Результат пошуку зображень за запитом "Порушення органами опыки ы пыклування"Органи опіки та піклування Волині не повністю виконують обов'язки щодо захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

До такого висновку дійшли органи прокуратури, провівши відповідні перевірки, повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

Перевірками виявлено, що не завжди з'ясовується наявність у таких дітей житла та майна, не забезпечується його закріплення та збереження за дітьми тощо.

Прокуратурою Іваничівського району при перевірці у службі у справах дітей Іваничівської районної державної адміністрації встановлено, що в окремих особових справах дітей були відсутні акти опису житла та майна, рішення про призначення опіки над майном, акти прийому-передачі.

Окрім того, не всі служби у справах дітей ретельно слідкують за належними умовами утримання у сім'ях.

Так, працівниками служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації не проводились перевірки щодо умов утримання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, у сім'ях опікунів, піклувальників, дитячих будинках сімейного типу, прийомних сім'ях.

Перевірками також виявлено порушення вимог закону щодо надання одноразової грошової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які досягли повноліття.

Мають місце факти порушення вимог закону щодо проведення виплат щомісячної компенсації на безоплатне харчування дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Зокрема, у Луцьку заборгованість із виплати такої компенсації становила 35 тис. грн.

Волинь Post

Немає коментарів:

Дописати коментар