Интернет реклама УБС

21.10.18

НОВЕ НІМЕЦЬКЕ КІНО


18-24 жовтня

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами
In original language with Ukrainian subtitles





Синій  зал
     21.10.2018 р. /неділя/
19-00 ВУЛКАН / VOLCANO / 106 хв. / трагікомедія / Німеччина, Україна, Монако
     22.10.2018 р. /понеділок/
16-00 Круглий стіл «Можливості ВІАРу», 120 хв. (СІНЕМАТЕКА)
19-00 ТРИ ДНІ З РОМІ ШНАЙДЕР / 3 TAGE IN QUIBERON / 115 хв. / біографічна драма / Німеччина, Австрія, Франція
     23.10.2018 р. /вівторок/
19-00 КАПІТАН / DER HAUPTMANN / 118 хв. / військова драма / Німеччина, Польща, Португалія, Франція
     24.10.2018 р. /середа/
19-00 КАСТИНГ / CASTING/ 91 хв. / трагікомедія / Німеччина


Фестиваль «Нове німецьке кіно» проводиться Goethe-Institut Ukraine спільно з компанією Arthouse Traffic. До програми увійшли сім фільмів – у тому числі два фільми спільного україно-німецького виробництва. Стрічки демонструються мовою оригіналу з субтитрами.

Фестиваль відкриває мелодрама «Транзит» від лідера Берлінської школи Крістіана Петцольда. У центрі сюжету пара, яка знайомиться в Марселі напередодні повної окупації Франції німецькими військами. Головні ролі у фільмі виконали молоді зірки Паула Бір («Франц») і Франц Роговський («Вікторія»).

У програму «Нового німецького кіно» увійшли дві біографічні стрічки. Чорно-білий байопік «Три дні з Ромі Шнайдер» побудований навколо останнього інтерв'ю знаменитої актриси, яке вона дала, перебуваючи у рехабі. Біографічна драма «Молодий Карл Маркс» опише шлях Карла Маркса від голодного життя у Парижі до звання одного з найвпливовіших світових філософів.

Чорно-біла історична драма «Капітан» Роберта Швентке була відзначена за операторську роботу на міжнародному кінофестивалі в Сан-Себастьяні. Комедія «Кастинг» порадує кіноманів відтворенням кастингу класичного фільму Райнера Вейнера Фассбіндера «Гіркі сльози Петри фон Кант».

Спеціальною подією «Нового німецького кіно» стане показ Донбас. Фільм Сергія Лозниці, відзначеного премією за найкращу режисуру секції «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю. 19 жовтня режисер особисто представить свій фільм у кінотеатрі «Київ».

Спільно з Німеччиною створювалась і українська трагікомедія Volcano / Вулкан про перекладача ОБСЄ, який вирушає на кордон із Кримом у складі моніторингової місії. Під час показу у Києві режисер представить стрічку особисто.

Також на гостей фестивалю чекають VR-покази: у кінотеатрі «Київ» буде облаштована зона, де за допомогою технологій віртуальної реальності можна буде зануритись у оповідання Франца Кафки «Перевтілення».

Фестиваль проходить за підтримки офіційного партнера ProCredit Bank Ukraine.
 
Вулкан
Volcano



Україна, Німеччина, Монако, 2018 / 106 хв.
трагікомедія
Режисер: Роман Бондарчук («Українські шерифи»)
У ролях: Сергій Степанський, Віктор Жданов

– Гран-прі, Міжнародний кінофестиваль «Золотий абрикос», Вірменія, 2018
– Приз за найкращу режисуру, Міжнародний Алматинський кінофестиваль, Казахстан, 2018

Лукас переживає кризу середнього віку. Він працює перекладачем у київському офісі ОБСЄ і вирушає на кордон з Кримом у складі моніторингової місії. Після декількох дивних збігів обставин Лукас залишається сам у маленькому містечку і врешті опиняється в хаті місцевого дивака Вови. Наслідуючи його, Лукас повільно занурюється у світ, який виходить за межі уяви. У ньому речі виглядають повністю відірваними від будь-якої логіки чи структури. В цих дивних місцях, де кожен день може стати останнім, Лукас отримує шанс почати життя спочатку.

Фільм демонструється українською мовою з англійськими субтитрами!



Кастинг
Casting



Німеччина, 2017 / 91 хв.
трагікомедія
Режисер: Ніколас Вакербарт
У ролях: Тобі Ашраф, Сюзанна Байєр, Мілена Драйсіг

До початку зйомок рімейка знаменитого фільму Райнера Вернера Фассбіндера «Гіркі сльози Петри фон Кант» залишаються лічені дні, а виконавиця головної ролі досі не знайдена. Віра, режисер картини, влаштовує одне прослуховування за іншим. Партнером зіркових претенденток на роль виступає Ґервін – актор-невдаха, який так і не зміг почати кар'єру і тепер підробляє на кастингах...

Фільм демонструється німецькою мовою з українськими субтитрами!



Три дні з Ромі Шнайдер
3 Tage in Quiberon



Німеччина, Австрія, Франція, 2018 / 115 хв.
біографічна драма
Режисер: Емілі Атеф
У ролях: Марі Боймер, Біргіт Мініхмайр, Чарлі Гюбнер

– Номінація на «Золотого ведмедя», Берлінський кінофестиваль, 2018
– 
Премії German Film Awards за найкращі художній фільм, режисуру, операторську роботу, саундтрек, головну жіночу роль, жіночу та чоловічу ролі другого плану, 2018
 
1981 рік. Ромі Шнайдер – актриса зі світовим ім'ям, чия кар'єра почалася в 15 років, – усамітнюється у рехабі, щоб позбутися депресії. Тут, за допомоги близької подруги, вона дає своє останнє у житті інтерв'ю для журналу «Штерн». Відверта розмова з амбітним журналістом розкриває несподівані сторони Ромі Шнайдер. Ця блискуча жінка, яку багато хто вже вважав зламаною, виявилася повною пристрасті і надій.

Фільм демонструється німецькою мовою з українськими субтитрами!



Капітан
Der Hauptmann



Німеччина, Польща, Португалія, Франція, 2017 / 118 хв.
військова драма
Режисер: Роберт Швентке
У ролях: Макс Губахер, Мілан Пешель, Фредерік Лау

– Премія за найкращу операторську роботу, Сан-Себастьян, 2017

В останні дні Другої світової війни обідраний і голодний 19-річний рядовий викрадає капітанський однострій. Вдаючи з себе офіцера, він збирає групу дезертирів та збирається усіма можливими засобами пробити собі шлях крізь зруйновану нацистську Німеччину.

Фільм демонструється німецькою мовою з українськими субтитрами!

Немає коментарів:

Дописати коментар