Интернет реклама УБС

16.10.18

В Україні з’явилася нова 20-гривнева банкнота


В кінці вересня Нацбанк ввів в обіг банкноту номіналом 20 гривень зразка 2018 року з оновленим дизайном і удосконаленою системою захисту.
Громадянам не треба обмінювати банкноти старого зразка на нові так, як українці можуть розраховуватися одночасно банкнотами обох образців необмежений період часу.

Директор Департаменту грошового обігу Національного Банку України Віктор Зайвенко повідомив, що нові банкноти мають на меті замінити зношені та пошкоджені 20-гривнені купюри зразка 2003 року.
В цілому у 2018 році надрукують близько 60 млн 20-гривневих банкнот.
НБУ щорічно вилучає близько 800 млн банкнот всіх номіналів, через ушкодженість валюти. Майже половину з них складають банкноти від 1 до 20 гривень.
Оновлений дизайн банкноти номіналом 20 гривень зберіг основні зображення купюри зразка 2003 року: на лицьовій стороні посередині розміщений портрет видатного українського письменника Івана Франка; на зворотному боці - зображення будівлі Львівського оперного театру.
Праворуч від портрета, як і на інших банкнотах нового зразка, розташований оптично-змінний захисний елемент для візуального контролю у вигляді зображення квітки спеціальною фарбою. Стилізована квітка змінює колір під час розглядання банкноти під різними кутами зору з пурпурного на оливково зелений.







Анастасія Салтанович

Немає коментарів:

Дописати коментар