Интернет реклама УБС

15.10.18

Виставка Всеукраїнсього land-art симпозіуму «Простір прикордоння»

11 жовтня 2018 - 27 жовтня 2018

Центр сучасного мистецтва «Soviart» (вул. Андріївський узвіз, 22а)


Відбулось відкриття виставки Всеукраїнсього land-art симпозіуму «Простір прикордоння». На виставці представлено експозиційний проект кураторської групи Костянтина Зоркіна, що показує основні результати напрацюваннь ленд-арт симпозіуму, у якому цьогоріч співдіяли 72 учасника в складі 8 кураторських групп.

«Формула горизонту» – є темою проекту 2018 року, що пропонує та спонукає художників розглядати горизонт і як складову оточуючого ландшафту, і як головну одиницю виміру простору, і як основний орієнир світовідчуття. Горизонт – як співучасник процесу, що ставить нові питання у виявленні змін не лише простору, але і в комплексних змінах у мистецтві довкілля та змінах до підходу реалізації роботи художника.

«Простір прикордоння» – ленд-арт симпозіум,що досліджує, аналізує експерементує з простором і у локації симпозіуму, реалізуючи моделі звернення і взаємодії художника до простору та прагне до розвитку діалогу людини з довкіллям.

Ділянка зацікавлень українського ленд-арту – простір спільного існування, де домінантними виступають визначення «вплітання», «вписування», коли митці намагаються підкреслити, означити те, що вже існує у природі тисячі років незалежно від примх людини і сформувалося як архетипи у процесі людського становлення у довкілля.

Ленд-арт симпозіум, який 21 рік проходить на архео-території, реалізує своєю програмою тяжіння сучасного мистецтва до відчуття історичних нашарувань, творчого опрацювання реліктових пластів, розширює естетичний простоір, привертає увагу до екологічних проблем довкілля, розвиває осмислення простору ландшафту, як культурної та національної цінності.

Пов’язане зображення

Немає коментарів:

Дописати коментар