Интернет реклама УБС

09.10.18

GLOBAL TEACHER PRIZE UKRAINE-2018



Премію Global Teacher Prize Ukraine-2018 отримав Олександр Жук із Запоріжжя.

Ім'я переможця вчительських змагань оголосили на урочистій церемонії у Києві 7 жовтня, 

Олександр Жук викладає інформатику у спеціальній загальноосвітній школі-інтернат "Джерело" у Запоріжжі. Його педагогічний стаж складає дев'ять років.

Переможець Global Teacher Prize Ukraine 2018 отримав приз у 250 тисяч гривень та рік безкоштовного навчання від “Освіторії”. Крім грошової премії, Олександр Жук отримає поїздку на всесвітній освітній форум у Дубаї.

Наталія Мосейчук, ведуча телеканалу 1+1 та куратор премії другий рік поспіль нагороджує своєю особистою премією "Вибір серцем", головний критерій для Наталії – відчути вчителя серцем. Для вчителя "серця" 2018 ведуча підготувала грошову відзнаку 50 000 гривень і полицю книг – це Оксана Коцюруба, вчителька української мови та літератури, Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, що у Львові. Вчитель, яка кілька років тому сама перемогла страшну хворобу, вона йде до онкохворих діток, тому, що вона - одна з них.

Ведучі церемонії Марічка Падалко та Сергій Швець.

“Шалена гордість за українських вчителів – емоція, яку я зараз відчуваю. Премія стала по-справжньому всеукраїнською – заявки були від Харкова до Львова, від Чернігова до Одеси, з Донецької області, з Криму. Це є наслідком того, що українське суспільство нарешті розуміє важливість вчителів”, – розповіла Зоя Литвин, голова громадської спілки “Освіторія”, організатор премії Global Teacher Prize Ukraine.

На урочистій церемонії, також оголосили ім’я переможця у народному голосуванні. Ним став учитель української мови, української та зарубіжної літератури з Києва, Юрій Гайдученко, який вміє мотивувати учнів без оцінок.

“Визнання – це величезний кредит довіри, а коли ти береш кредит в банку – тобі його потрібно повернути з відсотками. Обов’язково поверну його учням. Я прагну бути людиною, яка здатна змінити життя кожного з них, людиною, яка може навчити їх досягати більшого, ніж вони звикли” – запевняє Юрій Гайдученко.

В 2014 році арабський мільярдер Сані Варки заснував премію Global Teacher Prize. З тих пір щороку найкращий вчитель планети, автор найінноваційнішої, найефективнішої, нестандартної методики навчання, отримує від Varkey Foundation 1 мільйон доларів. В десятках країн по всьому світу – від Португалії до Грузії, від Марокко до Чілі – проходить своя національна версія Global Teacher Prizе. І вже в 2018-му найкращого вчителя в Україні обрали вже вдруге. 

Немає коментарів:

Дописати коментар