Интернет реклама УБС

19.11.18

Святкування WED – Міжнародного дня жіночого підприємництва

17 листопада 2017 року о 16:00, у приміщенні Верховної Ради України (3-й поверх, колонна зала), відбудулися урочисті заходи з нагоди святкування WED – Міжнародного дня жіночого підприємництва. Організатори заходу: Міжнародна амбасада жінок-підприємців України, Європейська Асамблея жінок-депутатів, Всеукраїнське об’єднання жінок-депутатів, Асоціація міст України.

Перше святкування WED відбулося 19 листопада 2014 року в офісі Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку. Сьогодні WED відзначають у 144 країнах світу. Україна долучається до міжнародного святкування. Жінки-підприємниці України звернулися до жінок-депутатів Верховної Ради України з ініціативою започаткувати відзначення 19 листопада – Днем жіночого підприємництва на державному рівні.

Відбулися

Міжнародна експертна дискусія "Сучасні перспективи розвитку жіночого підприємництва" за участю представників європейських інституцій, жінок-депутатів Верховної Ради України, відомих жінок-підприємців.

Нагородження переможців конкурсу "Кращі ініціативи жінок України для економічного розвитку місцевих громад" у номінаціях:

- найкраща жіноча ініціатива у категорії "Підприємництво"

- найкраща жіноча ініціатива у категорії  "Врядування"

- найкраща жіноча ініціатива у категорії "Громадська діяльність"

- найкраща жіноча ініціатива у категорії "Наукова діяльність"

- найкраща жіноча ініціатива у категорії "Нова Україна".

Автори 5 найкращих жіночих ініціатив були нагороджені тижневою навчальною поїздкою до Європейського Парламенту, спеціальні відзнаки отримають 2 і 3 місце в кожній номінації.

"Наша головна мета – збудувати мережу жінок-підприємців України, яка ефективно співпрацюватиме з Європою, Америкою, країнами Сходу і Азії, підтримати жінок в реалізації власних задумів та ідей, надихати їх до підприємницької діяльності, показувати приклад можливостей через досвід підприємництва членів Амбасади", - коментує ініціативу Почесний Президент Міжнародної Амбасади жінок-підприємців України Вероніка Марчук, найвідоміша українка в Польщі, адвокат, продюсер, член Польської Академії Фільму, Голова правління "Товариства Друзів України" у Варшаві, Амбасадорка Польської мережі жінок-підприємниць.
 
У заходах взяли участь близько 120 успішних жінок серед яких: Оксана Білозір, Тетяна Острікова, Ірина Суслова, Ірина Сисоєнко – народні депутати України, Валерія Лутковська – уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Оксана Караванська – українська модельєрка, Людмила Русаліна – президент групи компаній "Петрус", меценатка, бізнес-леді, громадська діячка, президент Фонду науково-технічного розвитку України ім. В.С. Михалевича, Наталія Нетовкіна – засновник українського бренду Ювелірний Дім ZARINA, Галина Симха – керівник ГО Асоціація "Український бурштиновий світ", Влада Литовченко – голова Міжнародного Фонду культурного співробітництва, Анна Крисюк – власниця та засновник журналу БізнесWOMAN.

Серед гостей були також представники міжнародних організацій, громадські діячі: Хюг Мінгареллі - глава представництва ЄС в Україні, Ян Пєкло – Надзвичайний і Повноважний посол Польщі в Україні,Віктор Ющенко - 3-й президент України (з 2005 по 2010 рік), Іван Марчук – народний художник України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка,   та інші.

Інформаційна довідка:

Міжнародна Амбасада жінок-підприємців в Україні створена в 2016 році у співпраці з Польською Мережею www.ambas.org, яка в свою чергу, створена за зразком проекту Єврокомісії – Європейська Мережа Амбасадорів Жінок Підприємців (European Network of Female Entrepreneurship Ambassadors) і провадить свою діяльність у Києві.

Це незалежна громадська організація, метою діяльності якої є формування сприятливого середовища і умов для розвитку підприємництва серед жінок, усвідомлення їх суспільної значущості, та практична підтримка їхніх проектів  завдяки мережі українських, польських, американських Амбасадорок. Серед засновників громадської організації українські жінки-підприємці, які брали участь у Польському міжнародному проекті E-Bridge. Почесний Президент Громадської організації Вероніка Марчук.

Амбасадорка – це жінка-підприємниця, яка має власну справу, досягаючи успіху в бізнесі водночас, вона долучається до суспільної діяльності. Щороку, на основі рекомендацій від різних спільнот і неурядових установ, організація запрошує до співпраці жінок, які, поділяючи засади етичного кодексу Амбасади  та думку основного гасла: "Досягла успіху – будь прикладом для інших", розпочинають співпрацю в сфері пропагування підприємництва.









Немає коментарів:

Дописати коментар