Интернет реклама УБС

06.02.19

«Доповнена реальність та 3D-шоу»: в Україні відкрили перший масштабний дитячий інтерактивний проект




У грудні 2018 року у популярному серед киян парку розваг «Зимова країна» на ВДНГ відкрився перший в Україні масштабний дитячий інтерактивний проект «Дім інтерактивних пригод». Казка-квест для дітей, у якій реальні події переплітаються з 3D-проекціями, та голограмами, створена з метою показати, які технології вже доступні в Україні та як вони можуть бути використані у різних сферах.

Для відкриття «Дому інтерактивних пригод» було використано 45 хвилин 3D-анімації, 200 кв.м. проекційних та інтерактивних поверхонь, 15 серверів. А також створено дві голограми та найвищий в Україні 3D-проекційний торт. Проект розроблено та втілено міжнародною студією Magic Innovations та компанією Epson.

Про унікальність проекту та важливість впровадження інноваційних технологій в Україні під час презентації «Дому інтерактивних пригод» 31 січня розповіли його організатори.

За словами генерального директора Magic Innovations Остапа Хитрука, проект створювала команда з 28 осіб. Команда Magic Innovations розробила концепцію, а компанія Epson забезпечила часткове технічне оснащення — 20 потужних інсталяційних проекторів1. На сьогодні Epson є незмінним лідером ринку проекторів у світі з часткою 36,5% в кількісному вираженні та на ринку України з частками 31% і 37% у кількісному та грошовому вираженні відповідно2.

Юлія Соколова, менеджер з маркетингу представництва Epson, під час презентації відзначила, що “Дім інтерактивних пригод” — це не тільки про розваги, але і про перспективи впровадження нових технологій в Україні. За її словами, інтерактивні технології відкривають безліч можливостей для розвитку різних сфер: культури, освіти, медицини, тощо.

“Ми запам'ятовуємо 10% того, що побачили, 30-40% того, що побачили і почули, та 90% того, що ми побачили, почули та зробили. Тому сьогодні запит на інтерактивні рішення у різних сферах є високим, у тому числі і у сегменті культури. В Україні уже були реалізовані різні дитячі інтерактивні проекти, наприклад, музей «Експериментаріум», де діти у простій ігровій формі дізнавались про науку та техніку, проект Арсенал ідей та інші. Але “Дім інтерактивних пригод” — це поки що єдиний в Україні проект такого масштабу, з більшим охопленням та використанням інноваційних технологій”, — розповіла Юлія Соколова.

Як зазначають організатори, інтерактивні технології у Домі створюють 3D-графічний казковий простір,  де на дітей чекає пригода у кожній із семи магічних кімнат. Під час квесту маленькі відвідувачі інтерактивного дому у супроводі веселого віртуального друга MagicBot стрибають по крижинах з білими ведмедями, збивають сніжками віртуальних кажанів та прокладають шлях на 3D мапі для магічного потягу.

Відвідати «Дім інтерактивних пригод» можна у Київ за адресою: ВДНГ, пр. Академіка Глушкова 1, Павільйон №2 (праворуч від ковзанки).

Довідка:

Міжнародна студія Magic Innovations — творці грандіозних 3D проекційних шоу, голограм, доповненої реальності по всьому світу. У 2016 році вони створили проекційну інсталяцію на тлі найвищого монументу столиці — Батьківщини-мати, яка увійшла до Книги рекордів як найбільший 3D-мапінг в Україні.

«Epson Europe B.V.» вже 10 років поспіль утримує лідерство на українському ринку проекторів та пристроїв струменевого друку. Компанія здійснює діяльність на території України з 19 липня 2005 року. Список продукції, що постачається в Україну, включає принтери, багатофункціональні пристрої друку, витратні матеріали до них, планшетні і потокові сканери, мультимедійні проектори, документ-камери і окуляри доповненої реальності.


Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар