Интернет реклама УБС

11.02.19

Виставка Любов Міненко







"Міненко по-сучасному малює Україну, на генетичному рівні зображує космос українців і, модернізуючи, передає його гармонію… Ця художниця – ерудит і патріот… Її не сплутаєш з іншими митцями. Вона має свій особливий почерк. У деяких роботах Міненко відчувається вплив бойчуківської школи, наявний специфічний театральний, декоративний хід А. Петрицького; є щось від футуриста Давида Бурлюка…»

Лариса Варда-Просятківська

«Любов Міненко народилася в Каневі… У її картинах він показаний у тому різноманітті, яке притаманне всьому навколо. Цьому сприяє й та динамічна напівабстрактна форма, яку обрала художниця. Мінливі та м’які лінії розширюють простір, начебто не дозволяючи зберігати автору (як і глядачу) лише одну точку погляду: Любов Міненко розташовується на кількох позиціях, тим самим дозволяючи отримати більш повне розуміння свого міста. Ще цікавішими стають людські персонажі: стиль зображення нагадує іконічний, а вектор погляду абсолютно змінений – здається, сила споглядання в героїв картин є куди більшою за ту ж саму властивість глядача».

Поліна Ліміна, автор тексту до книги «Міненко»

Про художницю:

Любов Міненко народилася 1950 року в Каневі.

Працювала художником-постановником вистав у Хмельницькому музично-драматичному театрі ім. Г. Петровського. З 1980 року працювала в Києві: художньо-монументальне оформлення Будинку шлюбу по вул. Великій Васильківській, художнє оформлення книг Т. Ніколаєвої «Украинская народная одежда», «Київ та Київщина», «Історія національного одягу». З 2000 р. – член Національної спілки художників України, Національної спілки театральних діячів України. З 2003 року працює в Каневі в училищі культури та мистецтв викладачем композиції.

СПІВОРГАНІЗАТОРИ ПРОЕКТУ: 

МИСТЕЦЬКЕ ОБ`ЄДНАННЯ «ЧЕРВОНЕЧОРНЕ», «КИЇВСЬКА КАРТИННА ГАЛЕРЕЯ»


Немає коментарів:

Дописати коментар