Интернет реклама УБС

15.04.19

“Колір проти тіні” Вугара Мурадова

За сприяння Посольства Азербайджанської Республіки в Україні в галереї «КалитаАртКлуб», Київ, вул. Малопідвальна, 21/8, відбулась виставка живопису заслуженого художника Азербайджану ВУГАРА МУРАДОВА “Колір проти тіні”.

Він уникає занурення у складні філософські поняття і не прагне оздоблювати свої роботи «рамами-концепціями», бо вважає, що «живопис — це передусім контакт через око, а не через розум і теорії».

Якщо ви запитаєте Вугара Мурадова, як він знайшов той чи той образ, чому використав саме такий колір, то навряд чи дістанете обґрунтовану відповідь. Але опинившись серед його живописних робіт, ви вже невдовзі почуватиметеся наче після курсу кольоротерапії, адже найголовніше, про що хоче говорити з вами художник, він висловлює через живопис і колір. Навіть у побуті звичні назви предметів він деколи випадково замінює на назви кольорів.

Колір — це те, що ми в першу чергу бачимо на його полотнах, сповнених особливої кавказької гостинності та щедрості. Але варто глядачеві хоча б ненадовго затриматись перед його картиною — і він ризикує через кольорові портали Вугара потрапити до іншого виміру і простору — туди, де, крім кольору, художник оперує ще й тінями. Ігноруючи закони фізики, він обходиться з ними досить вільно — немовби грає складні шахові партії з часом, використовуючи тінь і колір як вдалих асистентів. У багатьох роботах Вугара зображення тіні — це спроба і спосіб зупинити, трансформувати час, поєднати в одній миті минуле, майбутнє і сьогодення, розповісти про взаємодію і взаємовплив явищ.
 (Олеся Ланевська, куратор виставки)

ВУГАР МУРАДОВ народився 1967 року в Баку. Заслужений художник Азербайджану, член Спілки художників, Спілки карикатуристів та Об’єднання фотографів Азербайджану, член Міжнародної федерації художників ЮНЕСКО, постійний учасник престижних міжнародних арт-подій, митець, що регулярно представляє Азербайджан у світі.

Організатори і партнери: юридична компанія ARMADUM LAWYERS, Міжнародний Інститут Культурної Дипломатії,  партнер проекту Savalan Wines, виробник товарів для художників  ROSA - Ukrainian Manufacturer of Fine Art Materials.



Немає коментарів:

Дописати коментар