Интернет реклама УБС

18.04.19

Новим главою Світового банку став Девід Малпасс

Автор: Вілен Іваненко 
 
Новим главою Світового банку став кандидат, висунутий Трампом.

Всесвітній банк - важливий інструмент американської зовнішньої політики
                    
                               
Вашингтон, 5 квітня 2019, 
На пост голови Всесвітнього банку було обрано заступника міністра фінансів США з міжнародних справ Девіда Малпасса, кандидатуру якого висунув президент Сполучених Штатів Дональд Трамп. Про це 5 квітня, повідомила прес-служба Світового банку.

«Виконавчі директори Світового банку сьогодні одноголосно обрали Девіда Малпасса президентом Групи Світового банку на п'ятирічний термін, що починається у вівторок, 9 квітня 2019 року», - сказано в повідомленні.

Попередній президент групи Світового банку Джим Ен Кім пішов у відставку 1 лютого. З того момент і до 9 квітня виконує обов'язки глави Світового банку виконавчий директор Крісталіна Георгієва.

Примітно, що повноваження Джим Ен Кіма спливали тільки в 2022 році. Це був його другий термін на посту глави Світового банку. Офіційно причиною відходу Джим Ен Кім назвав бажання повернутися в приватний сектор економіки.
Нагадаємо, Світовий банк - міжнародна фінансова організація, створена в грудні 1945 року з метою організації фінансової та технічної допомоги країнам, що розвиваються. По суті це один з інструментів фінансового домінування США в світі. Керівниками Світового банку завжди обираються громадяни США, так як найбільший акціонер банку саме Вашингтон.

Немає коментарів:

Дописати коментар