Интернет реклама УБС

18.04.19

Збір пожертвувань на відновлення собору Паризької Богоматері

Автор: Наум Віталюк

На відновлення собору Паризької Богоматері, в якому 15 квітня стався пожежа, пожертвували понад мільярд євро, повідомило видання RTL.

Мерія Парижа виділила 50 мільйонів євро, регіон Іль-де-Франс - 10 мільйонів. Також гроші надходять від небайдужих французів. Втім великі надходження роблять великі компанії і бізнесмени. 
Французькі магнати пожертвували на реставрацію Нотр-Дама 300 мільйонів євро.
Сім'я французького магната Бернара Арно пожертвувала 200 мільйонів, мільярдер Франсуа Піно - 100 мільйонів.

На порталі уряду Франції заробив розділ, через який можна зробити пожертвування на відновлення собору з будь-якої точки світу. "Як заявив президент, собор буде повністю перебудований. Але ця реконструкція має свою вартість - саме тому нам потрібна щедрість кожного", - йдеться в повідомленні уряду.

Французьке Міністерство культури вибрало чотири громадські фонди, через які можна відправити кошти в прозорий спосіб: Центр національних пам'яток, Фонд спадщини, Фонд Франції, Фонд Нотр-Дам. Розмір пожертвування починається від 30 євро.

"Я відчувала себе безсилою, коли вогонь охопив собор" - очевидці розповіли про пожежу в Нотр-Даму.
Картинки по запросу Кто пожертвования Нотр Дама

Пожежа в величному соборі сколихнула весь світ, обвалився дах і шпиль, а вогонь знищив більшу частину внутрішніх конструкцій будівлі. У ніч на 16 квітня основні конструкції будівлі собору Нотр-Дам не обрушились, вогонь вдалося зупинити - пожежні.

Немає коментарів:

Дописати коментар