Интернет реклама УБС

20.04.19

Володимир Бовкун "Kyiv Art School"

Музейно-виставковий центр «Музей історії міста Києва» та «Фонд інноваційного лідерства» представляють виставку живопису Володимира Бовкуна в рамках проекту «Kyїv art school»
17.04. – 05.05.2019
Майстер живопису світового калібру та провідний митець сучасності – саме так Володимира Бовкуна називають мистецтвознавці. І хоча художник уже має чималий досвід і сформований персональний стиль, він продовжує експериментувати та освоювати нові горизонти творчості. 
«Принципово важливим для моєї мистецької траєкторії, якою я поступово і послідовно рухаюсь, є максимальне обмеження візуальних засобів. Це так зване «невидиме мистецтво», що залишає доволі великий простір для фантазії глядача. Простіше кажучи, я максимально уникаю «багатослів’я» у своїх роботах. Ця виставка є продовженням теми «присутності», котра є головною у всій моїй творчій практиці, починаючи ще з 1980-х, і котра виникла з мого захоплення метафізикою ще в студентські роки», – каже автор. 
У своїй творчості художник поєднує принципи абстракції, сюрреалізму та концептуалізму. Глядач має змогу поринути у глибину простору твору, де вирує гра символів та понять, де хаос переплітається з космосом.
«Надзвичайно приємно запросити в проект «Kyїv art school» відомого українського майстра, який активно продовжує творчі експерименти і створює тонкі речі, що балансують між таємничістю та реальністю. Гармонія, спокій, тиша і легкість робіт допомагають відчути ідеї майстра на підсвідомому рівні», – наголошує куратор проекту Дмитро Струк.
«Kyїv art school» покликаний згадати історію становлення та розвитку Української академії мистецтв та представити серію ретроспективних виставок відомих митців сучасності. «Уже третій рік поспіль Музей історії міста Києва реалізовує проект присвячений100-річчю Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, яка виховує представників київської школи живопису. Він несе не лише просвітницьку функцію, а й дозволяє зберегти зафіксовану художниками сучасність у фондах музею.», - зазначає перша заступниця генерального директора Музею історії міста Києва Тетяна Костенко
Про автора:
Володимир Бовкун – член Спілки художників СРСР та України (з 1986 року). Він активно проводить персональні виставки та бере участь у групових проектах як в Україні, так і закордоном. Роботи автора зберігаються у колекціях Національного музею образотворчих мистецтв та багатьох інших українських музеях, а також у Третьяковській галереї (Москва, Росія), Нортон Додж Коллекшн (Вашингтон, США), чисельних приватних колекціях в Україні, Франції, Німеччині, США, Великій Британії, Голландії, Сінгапурі, Росії. 




Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар